Дани Каназирева, кандидат за кмет от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Умно планиране на ремонтите и строг контрол върху качеството

Кметът незабавно трябва да иска среща с Министерството на транспорта и НКЖИ за Бетонния мост

Милиони левове  изтичат в  скъпи и неефективни улични ремонти, но и досега в  Пловдив все още няма нито едно ново кръстовище на две нива. Много от улиците и булеварди си остават  с разбита настилка не само в периферията, но и в центъра. По-голямата част от  водопроводната  и канализационна мрежа е амортизирана. В разширяването на пътната инфраструктура не се инвестира. Липсва  ясна и обективна картина на състоянието на подземните комуникации, както и на координация между институциите.

Нови пътища  при  двусменен режим  на работа

За нас от първостепенно значение е да се промени подходът  в изпълнение на проектите, а именно чрез:

  1.  Безкомпромисен контрол на качеството и спазването на сроковете по договорите със задължителен двусменен режим на работа.
  2. Изграждане на специално звено, с представители на всички експлоатационни дружества и телекомуникационни компании, за да има координация и съгласуване на проектите им.
  3. Задължително изготвяне на краткосрочна и дългосрочна стратегия, които да определят кои са най-неотложните ремонти и къде се налага изграждане на нови пътни артерии
  4. Анализ и ревизия на цените, на които се възлагат ремонтите на улици и тротоари в Пловдив. Няма да се съгласим с ненужно огромните суми, които плащаме за инфраструктура.

От кои  основни проекти започваме

На първо място  –  пробив  на Водната палата и изграждане на кръстовище на две нива  между бул. „Марца –юг“ и „Цар Борис  III Обединител“. Колелото  създава огромни задръствания  и превърна моста на  Марица в паркинг. Няма европейски град с река, в  който  двата  крайбрежни  булеварда  да не бъдат скоростни за бързо изнасяне на коли  без светофари. При нас всичко е обратно. Реконструкция и разширение на  бул.  „Марица-север“, който в момента представлява трудно проходима  квартална уличка.

В „Южен“ инфраструктурата е в плачевно състояние, а това вече е най-големият район. Необходимо е да се започне от реконструкцията на ул. „Даме Груев“ и бул. „Александър Стамболийски“, както и с продължението  на бул. „Македония“. Задължително  трябва да се довърши разширението на  Коматевско шосе.

В район  „Западен“  една от задачите е да се изгради продължението на бул. „Свобода“ и да се свърже  с бул. „6-ти септември“. Това е един от районите, който  расте и се застроява  с бързи темпове, а инфраструктурата не е пригодна за ползване. От голямо значеине е изграждане на подлез  „Модър – Царевец“, за да се свържат  районите „Западен“ и „Южен“.

Имаме готовност да изготвим пълен анализ за състоянието на вътрешнокварталните улици и тротоари, а също така  краткосрочна програма за най-неотложните ремонти и дългосрочна програма за развиитето на пътната инфраструктура в  рамките на четири години.

Категорично считаме, че Бетонният мост трябва да бъде запазен при реализацията на проекта за модернизацията на ЖП възел – Пловдив.  Престъпление ще бъде, ако се допусне събарянето на това важно пътно съоръжение. Общинското ръководство незабавно следва да потърси среща в представителите на Министреството на транспорта и НКЖИ, за да спре  планираното премахване на моста.

                            Откъде ще дойдат средствата

Бюджетните средства в Община Пловдив са достатъчни,  ако бъдат управлявани целесъобразно и без завишаване на цените с цел някои да си прибират големи комисионни. Собствениците на автомобили  внасят годишно в градската хазна  над 20 млн. данък МПС. За един мандат това са 80 милиона. Тези пари  са достатъчни за  подобряване на пътната инфраструктура  и реализирането на  много сериозна стратегия за развитието й.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   


Последни новини

Дани Каназирева, кандидат за кмет на Пловдив от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Социалната помощ трябва да е за хората, а не за приятелите на властта

Дани Каназирева, кандидат за кмет от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Умно планиране на ремонтите и строг контрол върху качеството

Арх. Димитър Джугаланов, кандидат за районен кмет на „Централен“ от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ : Време е да защитим паметниците на културата в Пловдив

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679