Дани Каназирева, кандидат за кмет на Пловдив от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Социалната помощ трябва да е за хората, а не за приятелите на властта

Община и информация за обичайните да се държат на загрижени за най-откритите хора сред нас. Но на практика не решават проблеми, а помагат на близки до себе си хора. Злоупотреби предлагат доставка на храни, конкурс за организиране на социални кухни и помощ за социалнослаби граждани. Зад „солидарността“ се крие едни от най-доходоносните бизнеси

на гърба на най-неоправданите хора,

което е просто недопустимо. През 2019 г. всички повече е абсолютно невъзможно човек с инвалидна количка да се намира от един район на Пловдив в друг. Повече от тротоарите може да се раздели и по това е опасно да се минава.

1. Различната политика на „Съюз за Пловдив“ започва с пълен анализ на средствата, които Общината харчи с етикет „социални услуги“. Проверка на цени, стоки, сделки и качество.

2. Без отлагане на представяне на инфраструктура в съответствие с необходимото за свободно придвижване на хора в неравностойно положение.

3. Отдайте средно за преглед на личните асистенти след преглед на проект „По добър живот“, който има и сега има много чакащи хора.

4. Задължително е осигуряването на двойно повече микробуси за придвижване на хора с увреждания. Те се нуждаят от делнични, почивни и празнични дни от 6.00-23.00ч.

5. При подписване на договаряне и сделки от общината, ще бъде осигурено осигуряване на труда за проверка на определен брой хора с необходимост.

НОВА ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА

Започваме с пълна ревизия на винаги всеки жилищен фонд. Ще отделям средства за поддръжка на сигурно жилище. На първо място трябва да осигурим предимство за жилище за млади семейства. Ще покрием привилегията за отдаване и продажба на общински жилища за настаняване в собствени власти и управление на партии. За да бъдете по широка политика, Община Пловдив трябва да започнете да притежавате имоти, а не само да се раздадете.

Продължително търсете да създадете специален общински жилищен фонд за настаняване на

пострадали от домашно насилие

жени и деца. Общината трябва да отговаря на екипа от юристи и психолози за работа с пострадайте. За това е необходима съвместна работа на Община, Съд, Прокуратура и органи на МВР, каквато е в цивилизованите страни. Времето е да спрете да се крием от този проблем и да предприемате конкретни действия в помощ на пострадалите, които не се грижат за пари, а просто съпричастни и загриженост.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   


Последни новини

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679