Инж. Владимир Кисьов: Цял квартал чака напразно две години обещания от общината парк

Все още не е започнал ремонтът на зелената площ до Новотела

 

Хиляди пловдивчани, които живеят между ул. „Варшава“, “Месемврия“, “Тодор Влайков“ и  “Детелина“, вече две години напразно чакат градската администрация да изгради парк в междублоковото пространство. Две поредни години общината планира този ремонт в бюджета си, но и досега работата не е започнала. 

Има ли изготвен проект, на каква стойност е и кога ще бъде реализиран? Това са само част от въпросите, които общинският съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов  задава на кмета Иван Тотев в питането, внесено на последната сесия. 

„На 31 януари тази година, по време на дебатите за бюджета аз направих предложение за парк в карето между ул. “Варшава“, ул. “Месемврия“, ул. “Тодор Влайков“ и ул. “Детелина“. Кметът прие моето предложение, след като стигнахме до извода, че то е важно за квартала. Общинският съвет прие предложението. Същото се случи и година по-рано. Предложението за парка отново беше прието и включено в бюджета, но не беше реализирано“, напомня за неизпълнения ангажимент Владимир Кисьов. 

Подобна е съдбата и на много други предложения, които съветниците от „Съюз за Пловдив“ са правили през годините. Вече три години не е направен ремонт на детската площадка и зелена площ около нея до пешеходния мост на Марица в „Северен“. Тази детска площадка е единствената в района на Пешеходния мост, където необходимостта от зелени площи е огромна. Бързото застрояване на квартала около Новотела и по поречието на Марица изисква и развитие на социалната инфраструктура.

„Всички предложения на „Съюз за Пловдив“ са изготвяни според нуждите на пловдивчани. Винаги сме се старали те да бъдат изпълнени по най-ефективния начин за града. Бюджетът и капиталовата програма се приемат, за да се изпълняват, а не да служат само за приказки на сесиите“, подчертава Владимир Кисьов.

Съветникът от „Съюз за Пловдив“ очаква ясен и точен отговор от кмета на следните въпроси: 

1.Кой взима решенията и подрежда приоритетите къде и кога да бъде изградена градинка, детска площадка или парк? 

2.Община Пловдив подписала ли е рамков договор с фирма, която да извършва ремонти или изграждане на градинките и детските площадки? С какъв срок, при каква цена и с какъв предмет е този договор? 

3. Ако няма подписан договор, по какъв друг начин се възлагат ремонти или изграждане на градинките и детските площадки в районите?

4. Защо за втора поредна бюджетна година  не е извършено изграждане на парк в карето между ул. “Варшава“, ул. “Месемврия“ и ул. “Тодор Влайков“, ул. “Детелина“? Кога планирате да бъде реализиран, има ли изготвен проект и на каква стойност е той?

5.Защо не е извършено възстановяване на детската площадка и зелена площ около нея до пешеходния мост на Марица в район „Северен“? Кога планирате да бъде направено това, има ли изготвен проект и на каква стойност е той?

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   


Последни новини

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679