Евелин Парасков: Похарчихме милиони за „Колодрума“, а залата хваща паяжини

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ искат прозрачност за управлението на общинското предприятие

 

Общинският съветник Евелин Парасков внася питане до кмета от името на групата на „Съюз за Пловдив“ за управлението на многофункционалната спортна зала „Колодрума“.

Той настоява да получи ясен отговор какъв е бюджетът на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, какви са приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи, кое налага да се плащат още 700 000 лв. за нов паркинг и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази и следващата, 2019 г.

„Според официалните данни на Община Пловдив „Колодрума“ струва 50 млн. лв., но през по-голямата част от времето залата стои заключена. Не мисля, че това е нормално. В навечерието на Европейска столица на културата въпросът за управлението на най-скъпото спортно съоръжение на Пловдив става още по-актуален“, мотивира се съветникът.

Евелин Парасков цитира информация от сайта на общинското предприятие за управление на залата, според която до края на годината има предвидени само пет събития – едно от тях е конгрес на „Свидетели на Йехова“, а другото е Национална молитва за евангелистките общества от всички протестантски църкви в страната.

„За това ли трябваше да похарчим толкова много пари? Очевидно е, че залата не се използва, продължава да харчи общински пари за поддръжка и накрая ще хване паяжини. А най-странното е, че сайтът на предприятието ни уверява, че имало „правилен мениджмънт“ и щяло да повиши приходите в местния бюджет. Точно обратното се получава“, констатира Парасков.

За управлението на залата са необходими добър мениджмънт и прозрачност за изразходваните публични средства, смята съветникът.

Ето и въпросите на „Съюз за Пловдив“ към кмета:

 1. Какъв е бюджетът на Общинско предприятие „Многофункционална спортна зала“ за 2018 г.?
 2. Каква е общата сума за издръжка – поддържане, ремонт, почистване, електроенергия, водоподаване, маркетинг, разходи за заплати, външни услуги, разноски по съдебни спорове и други за 2017 г.?
 3. Колко събития са проведени през 2017 г. и на каква стойност са приходите от такси за ползване на залата? Колко общо са приходите за 2017 г., ако има и други методи за7. Колко общо билета са закупени за събития в залата през 2017 г.? набавяне на средства?
 4. Колко общо билета са закупени за събития в залата през 2017 г.?
 5. Ръководството на „Колодрума“ има ли контакт с Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ и каква роля ще има залата в културния живот на града ни догодина? Колко събития са предвидени за 2019 г.?
 6. Отдадени ли са под наем помещенията, проектирани и построени за търговски площи?
 7. Кое налага изграждането на още един паркинг на стойност 700 хил. лв.? Има ли изготвен предварителен анализ за това и какво показва той?
 8. Колко общо са паркоместата в момента пред залата и какъв е режимът на ползване? От кого се ползват, освен от посетителите на събития?
 9. Колко служители наброява целият личен състав на Общинско предприятие „Многофункционална спортна зала“?
 10. Колко на брой и за какви външни услуги има сключени договори?
 11. Колко колоездачни състезания са проведени на пистата в залата и при какви условия и колко често я ползват велосипедистите?

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   


Последни новини

Дани Каназирева: Спрете тегленето на нов заем за 13 млн. лв.

Дани Каназирева: Отиват си, а харчат като за последно

Дани Каназирева: Община Пловдив напълно забрави детските градини и ясли

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679