Неудобни сме, затова ни замерват с измислици

“Съюз за Пловдив“ пречи на политическата конюнктура, без значение дали са леви или десни, управляващи, или не, защото не само не зависим от партийни централи в София, а тук в Пловдив променяме политическата среда както в никой друг областен град в страната.

Когато казваме, че парите на данъкоплатците не трябва да се пилеят безразборно, не можеш да не се съгласиш. Същото е и когато казваме, че ремонтите са бавни, некачествени и скъпи.

Тогава да ги омаскарим, а?

В такива случаи започват кампании за дискредитиране. Замерват ни с измислици, а понякога и с много груби лъжи. Хванали са здраво определени медии и използват всички ресурси. Това не ни отказва, но мислим, че е важно да съберем най-използваните лъжи по наш адрес и да Ви отговорим на всички въпроси.

На кого е човек Дани Каназирева?

Всички сте чували различни обвинения по тази тема. Никой не може да допусне, че една жена може да влезе толкова млада в политиката, да отстоява смели и независими позиции и да създаде единствената успешна регионална политическа сила. Тук всички сме свикнали някой да е човек на някой друг, зад гърба му да се подават сенки, а решенията да се взимат по тъмни кабинети в София.

Финансирането на „Съюз за Пловдив“ е публично, по-голямата част от услугите, които поръчваме, се правят безвъзмездно от наши членове и симпатизанти. Ние сме единствената партия в Пловдив, която финансира самостоятелно дейността си. Не получаваме подаръци нито от общината, нито от държавата. Единствени се обявихме за пълно премахване на субсидиите за партиите.

Човек на Гергов?!

Това е абсолютна лъжа. Няма друг общински съветник, който толкова последователно и решително да е предлагал Община Пловдив да намери начин да се освободи от това загробващо съдружие. Това са фактите – останалото са стари ченгеджийски похвати.

Бивши кметове, областни управители и политици от казионните партии ме обвиняват във връзки с най-нехаресвания човек в Пловдив – целта им е всичко в главите на хората да се обърка и да изчезне границата между почтено и непочтено. А истината е, че точно тези бивши и настоящи властници се прегръщаха с въпросния бизнесмен по тайни резиденции и точно те допуснаха Стария град и Панаира да бъдат отнети от пловдивчани и да преминат в частни ръце.

Крия ли си името?

Това е най-грубата опорна точка, защото ме засяга лично. Подмятат, че съм си сменила името, за да скрия нещо от Вас. Това е абсолютна лъжа. Ето каква е истината:

Смених си първото име, защото рожденото ми име – „Здравка“, никога не съм приемала за близко и не съм го харесвала. Всички от малка ме наричаха Дани и това си е моето име още от най-ранно детство. Това е напълно законно и всеки български гражданин има такова право. Нищо не крия.

Много хора не харесват и не чувстват имената си като свои и цял живот се представят по различен начин. Аз имах решителността да направя тази промяна в живота си. Но вярвам, че най-важното е какво стои зад името на един човек. Най-близките до мен хора знаят, че зад моето стои всеотдаен родител и човек. Колегите ми знаят, че зад името ми стои коректен и лоялен професионалист. За повечето политици името ми означава смелост и енергия.

На всички разпространители на лъжи мога да кажа, че не е възможно човек да скрие нещо от миналото си със смяна на името. И данните за престъпления, и произнесени присъди не могат да бъдат заличени, защото основният идентификатор е ЕГН, а не първото име. Знаят колко нелепо е това обвинение, но продължават да го разпространяват, защото очакват да ме засегнат.

„Съюз за Пловдив“ бил в управлението

Истината е точно обратната – ние сме единствените, които не участваме и никога не сме участвали в управлението. И Славчо Атанасов, и Георги Гергов от БСП, и групата на Георги Титюков, и земеделци, и реформатори – всички са участвали във властта на местно или национално равнище.

Има поне три причини, които поставят „Съюз за Пловдив“ в опозиция. Първо, нито една стотинка на данъкоплатците не е похарчена по наше предложение. Не сме подкрепили ключовите решения на което и да е управление – увеличението данъци и такси, на Синя зона, разпродажбата на имоти, поскъпване на тротоарното право, милионите заеми, бавните и скъпи ремонти. Второ – само ние не сме гласували за председателя на Общинския съвет, а в цялата администрация на Пловдив работи само един представител на “Съюз за Пловдив“ – на позиция, която не разпределя нито една стотинка от бюджета. Третата причина е, че ние работим за подготовката на алтернатива на това управление.

Има и още нещо – ГЕРБ нямаше да разиграят онзи грозен театър с избора на председател на Общинския съвет. Тогава съобщиха моето име, без изобщо да сме водили преговори за подкрепа, а на следващия ден си избраха послушен кандидат. Нито една партия в Пловдив не сме молили да ни подкрепя, защото винаги сме знаели, че това автоматично ни поставя в зависимост.

В много партии ли е била Каназирева?

Повтарят твърдението, че съм била в много партии, но истината е съвсем различна – единствено съм била не член, а учредител на ГЕРБ още през 2006 г. Тогава бях на 27 години и повярвах в енергията, в която и цяла България повярва. В началото бяхме прекрасни, интелигентни и можещи хора, от които вече няма и помен в ГЕРБ – всички бяха подменени. Много скоро разбрах, че непокорните нямат място там – изказвах мнение, не гласувах по заповед и това раздразни Тотев. Попаднах в полезрението на Цветанов и Фидосова и бях изключена от „страшния съд“ на ГЕРБ на заседание в Бояна.

Тогава не отидох в друга партия, а съвсем сама, човек по човек, създадох „Съюз за Пловдив“. Никога не съм членувала в друга партия. На местните избори винаги сме участвали сами. На национални избори сме търсили партньорства – през 2013 г. оттеглихме доверието си от Меглена Кунева, а през 2017 г. направихме коалиция с ДСБ. Допускали сме грешки, били сме лъгани, но оставаме верни на принципите си.

Запишете се, за да получавате преди всички новините за Пловдив

   


Последни новини

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679