СЗП в медиите

Лъчетерапевтичният комплекс – яма за милиони

Източник: http://plovdiv-online.com/11.06.2014 г

Обединение за Пловдив“ няма да подкрепи поредния опит на кмета за оскъпяване на поръчките

Общинските съветници от „Обединение за Пловдив“ категорично не подкрепят предложението на кмета Иван Тотев за осигуряване на допълнителни средства в размер на 450 000 лв. за изграждане на лъчетерапевтичен комплекс на Онкодиспансера. „Оскъпяването на поръчките е порочна практика, без значение дали тя се прилага за лечение на болни или за доставка на детски катерушки. Така изтичат парите на данъкоплатците, което е недопустимо „, счита председателят на групата Дани Каназирева по повод на днешната сесия.

На пистата за Европейския парламент – стари муцуни

Източник: http://danikanazireva.bg/16.04.2014 г.

Една седмица ни дели от изборите за Европейски парламент и сигурно мнозина от нас вече се питат  за кого да  пуснат бюлетина. Забелязала съм, че с  всеки вот отговорът на този въпрос става все по – сложен, а  колкото по – трудно живеем, толкова повече са  мераклиите да се преборят за власт. Този път на политическата писта  застават 18 партии, 6 коалиции и 10 независими кандидати. Сега България е залята от плакати с излъскани обещания за светлото ни бъдеще.

Скандалът с подписите е заложен в Кодекса

Източник: http://news.plovdiv24.bg/16.04.2014 г.

Безпрецедентният и срамен гаф с фалшифицираните подписи е заложен в новия Изборен кодекс, приет от Народното събрание без обществен консенсус, коментира председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокатДани Каназирева.

През септември миналата година тя внесе в парламента предложение с над 50 промени в Изборния кодекс. Те бяха подготвени от Инициативен комитет от общественици и юристи от различните региони на страната. Адвокат Каназирева беше поканена за участва в дебатите по кодекса като член на Обществения съвет.

Кой е виновен за разкопаването на бул. Цар Борис III

Източник: http://plovdiv-online.com/10.04.2014 г.

Дани Каназирева настоява кметът да отговори дали е правено обследване на водопровода преди да ремонтират пътната настилка

Дали е направено обследване на водопровода на бул. „Цар Борис III Обединител“ преди ремонта през 2012 г. и кой носи отговорност за авариите и разкопаването на новия асфалт – това са част от въпросите, които председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева ще зададе днес на кмета Иван Тотев.

Каназирева: Дългът на Пловдив расте главоломно

Източник: http://plovdiv-online.com/28.03.2014 г.

Лидерът на Обединение за Пловдив Дани Каназирева мотивира отрицателния вот на групата си в ОбС по бюджетната прогноза за периода 2015 – 2017 г. с главоломното нарастване на общинския дълг.

Според нея разчетите на публичните финанси за следващите три години не са обосновани икономически и носят риск от увеличение на данъци и такси за пловдивчани.

Общинският дълг главоломно нараства от 37 млн. лева в края на 2013 г. на 40 млн. лева през 2014 г., каза Канизерева.

Каназирева пита Тотев за стадион Пловдив

Източник: http://plovdiv-online.com/13.03.2014 г.

Спортният комплекс за милиони левове се разрушава заради пасивното отношение на общината

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева настоява да получи ясна и подробна информация за състоянието на стадион Пловдив и визията на градското ръководство относно този имот.

В питането до кмета Иван Тотев съветничката напомня, че всички партии, които участваха и участват в момента в управлението на града, са давали на пловдивчани обещания за възстановяване на най-големия общински стадион. Досега нито една от тези партии не е изпълнила поетите обещания.

Дани Каназирева пак подгони кмета…

Източник: http://bnr.bg//12.03.2014 г.

Общината раздава имоти на фондации без ясни правила, организациите плащат най-нисък наем, без никакъв контрол върху тяхната дейност, алармира отново общинската съветничка Дани Каназирева в открито писмо до медиите. По думите и, „тази порочна практика се повтаря от всички кметове на Пловдив” досега. 

По нейни данни в момента общинската администрация е подготвила за гласуване поредната порция на имоти в полза на сдружения и фондации. Заместник – кметът инж. Димитър Кацарски предлага постройката на ул. „Бугариево” 20 да се отдаде на фондация „Щедрост и милосърдие – 2006”, залата на ул. „Райко Даскалов” 53 – на сдружение „Център за междуетнически диалог и толерантност Амалипе”, помещенията на ул. „Елба” 3 – на „Фондация за регионално развитие Рома – Пловдив”. 

Парламентът се обърна срещу гражданите

Източник: http://plovdiv-online.com/24.02.2014 г.

ППГОС „Обединение за Пловдив“ оценява новия Изборен кодекс като подигравка и обида за българите. БСП, ДПС и „Атака“ отнеха още повече права от гражданите, за да запазят властта

Парламентът прие новия Изборен кодекс, с който ограничава още повече възможността на хората да участват в изборите. Управляващите излъгаха очакванията на българите за нови и по-демократични правила. Кодексът на Мая Манолова замени кодекса на Искра Фидосова, но замяната на един проблем с друг не е решение, коментира адвокат Дани Каназирева от името на ППГОС„Обединение за Пловдив“.

Каназирева иска гаранции от Тотев за Онкото

Източник: http://plovdiv-online.com/20.02.2014 г.

Съветниците от „Обединение за Пловдив“ настояват да започне проектиране на новата база

Общинските съветници от ППГОС „Обединение за Пловдив“ са склонни да подкрепят на днешната сесия предложението на кмета Иван Тотев за преобразуването на части от Транспортна болница от публична в частна собственост.

Нашето изрично условие е кметът да даде гаранции, че част от средствата, които общината ще получи от продажба на имота, ще бъдат насочени за подготовка на проект за разширение на Втора база на Онкодиспансера на бул. „Александър Стамболийски“, обясни председателят на групата Дани Каназирева.

Каназирева: Спрете проекта за паркинг в Цар Симеоновата градина

Източник: http://news.plovdiv24.bg/11.02.2014 г

Председателят на ППГОС Дани Каназирева настоява от името на групата кметът Иван Тотев незабавно да спре проекта за изграждане на паркинг в Цар Симеоновата градина и да отмени обявената процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка.

Адвокат Каназирева посочва три основни причини за категоричната си позиция срещу подземния гараж. Първо, за този обект общината се готви да изтегли поредния и абсолютно излишен кредит, като по този начин намалява възможностите на общината за бъдещи и много по-належащи инвестиции. Второ, това намерение е незаконно, защото няколко закона забраняват строителството в защитени зони, а Цар Симеоновата градина е обявена за паметник на парковото изкуство още през 1992 г. Трето, идеята е безмислена, тъй като няма кой да паркира в толкова скъп гараж.

Общината пропиля 15 г., без да се погрижи за онкоболните

Източник: http://plovdiv-online.com/06.02.2014 г.

Предоставят свободното крило в Транспортна болница на частна клиника за сметка на Комплексния онкологичен център

Предложението за преобразуване на общинската част от Транспортна болница от публична в частна за пореден път доказва безхаберието на управляващите спрямо здравеопазването, коментира една от темите на днешната сесия председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева. Очевидно е, че общината пропиля цели 15 години, без да реши проблемите на Комплексния онкологичен център, счита съветничката. Тя напомня, че Първа база на Онкодиспансера се помещава в старите сгради на УМБАЛ „Св. Георги“.

Каназирева настоява за регистър на партийните имоти

Източник: http://plovdiv-online.com/29.01.2014 г.

Председателят на „Обединение за Пловдив“ иска да задължи кмета Иван Тотев да качи в интернет всички имоти, техните наематели – партии или фондации, както и размера на плащания наем.

Всеки да може да провери в интернет коя партия или фондация кой имот е наела от общината и какъв наем плаща. Това е целта на предложението, което председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева внася в Пловдивския общински съвет. Идеята е кметът Иван Тотев да бъде задължен до 31 март 2014 г. да създаде публичен регистър на общинските нежилищни имоти, отдадени под наем на политически партии, сдружения с нестопанска цел и фондации.

„Крайно време е това да става пред очите на хората, а не на тъмно. Гражданите ще виждат на сайта на общината името на наемателя, адреса на общинския имот и неговата площ, месечната наемна цена, която се плаща, както и решението, с което имотът е отдаден без търг и конкурс“, обясни Каназирева.

Каназирева предлага 35 лв. такса за детски градини и ясли

Източник: http://cross.bg/23.01.2014 г.

/КРОСС/ Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева  ще предложи на днешната сесия  месечната такса за детски ясли и градини да се намали на 35 лева. Това ще облекчи родителите,  голяма част от които  имат финансови затруднения, счита Каназирева.  В Общинския план за развитие, който ще се разглежда днес, има тревожна статистика  за възрастова структура на населението. По данни на НСИ при преброяванията от 1985, 1992, 2001 и 2011 г. е регистрирано увеличаване на населението във възрастови групи 30 – 34 г. и над 40 г. и намаляване на населението от 0 до 29 г.  Това показва, че населението застарява, като тенденцията е към нарастване на възрастова група над 60 г. Вярно е, че общината  прави разходи за отглеждане на деца, но децата са безценни, коментира Каназирева.  Младите семейства нямат подкрепа от държавата и общината,  и ако това ниглижиране продължава, след време ще се наложи да даваме пари само за пенсионерските клубове, предупреждава председателят на групата „Обединение за Пловдив“.

80% от данъците – за заплати на чиновници

Източник: http://plovdiv-online.com/20.01.2014 г.

Бюджетът за 2014 не е за развитие, а за ликвидация на Пловдив.Това каза шефката на групата на Обединение за Пловдив в Общинския съвет Дани Каназирева на персконференция днес.

Спокойно в началото и в края на града може да се сложи табела: Разпродава се, допълни тя.

Бюджетът е на нивото от миналата година – 219 млн. лв. и е 7 пъти по-малък от този на София, отбеляза още Каназирева.

80% от данъците на пловдивчани отиват за издръжка на администрацията, няма приоритетни политики, липсва мениджмът.

Общината не управлява дружествата си и имуществото си, а го разпродава, категорична е Каназирева.

Каназирева пита кмета за Събота пазар

Източник: http://plovdiv-online.com/16.01.2014 г.

Питане за конфликтната ситуация на Събота пазара отправя до кмета Иван Тотев председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева.Тя настоява да й бъде предоставена подробна информация по концесионния договор, сключен с фирма „Отел“ ООД през октомври 2005 г., а също така община Пловдив да потърси вариант за отреждане на терен за продажба на селскостопанска продукция в близост до Събота пазара.

 Необмислената концесия доведе до редица проблеми и напрежение сред хората, които години наред си осигуряваха хляба, като наемаха маси на общинския пазар в район „Южен“, счита Дани Каназирева.

Търговци от пазара я уведомиха, че техните договори с „Общински пазари“ са прекратени и единствената алтернатива за тях, предложена до този момент, е да наемат маси при концесионера.

Условията на новия Събота пазара не ги удовлетворяват – навесът не е достатъчно широк, за да пази от дъжд и сняг, а наемите са непосилни в тази криза.

Дани Каназирева: Референдум за земята е лъжа. Не се хващайте!

Източник: http://cross.bg/08.01.2014 г

/КРОСС/ „Искането на Атака за референдум относно забрана на продажба на земя на чужденци е лъжа, която цели да заблуди хората и да отклони вниманието им от провала в управлението на държавата“, счита адвокат Дани Каназирева, председател на групата общински съветници „Обединение за Пловдив“.Каназирева е категорична, че инициативата за допитването категорично противоречи на Конституцията на Република България, на Закона за референдумите и Търговския закон, както и на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. „Очевидно Волен Сидеров се опитва да се направи на загрижен с помощта на манипулацията“, допълва още тя.В официалното становище на Каназирева се казва следното:„Референдум по въпросната тема не може да има по три причини.

 

Хората от миналото не могат да правят бъдещето

Източник: http://danikanazireva.bg//19.12.2013 г

С искрена загриженост следя какво се случва при колегите от Реформаторския блок. И те се опитват да предложат алтернатива на днешната безпътица. БСП, ДПС и ГЕРБ са различни имена на едно и също нещо – некачествено и непрозрачно управление в интерес на отделни лидери и техните приятели–олигарси. Затова е важно разумните хора да търсят път напред извън тези партии.

Сътресенията в десницата обаче бяха лесно предвидими. Не може да се опитваш да градиш нещо ново с отломките от нещо старо. Всеки, който е участвал в минали управления, носи своята отговорност за днешната безнадеждност пред хората. Едни са виновни заради безобразията си, а други – защото не са се противопоставили достатъчно на тези безобразия. Няма невинни.

Не може да си бил министър на тройната коалиция, а сега да се представяш за лице на промяната. Не може да си бил вторият човек в партията балансьор, а сега да търсиш доверието на честните и активни хора. Така няма да стане.

Ние сме последователни – промяната може да бъде направена само от нови хора, необременени от стари зависимости, които открито да водят диалог с хората и да предлагат решения на проблемите. Вярваме, че от такава нужда има нужда България.

Дани Каназирева: Новият Изборен кодекс ни хвърля в Индия

Източник: http://danikanazireva.bg//17.12.2013 г

Защо не взимаме пример как гласуват в Белгия, Гърция, САЩ?

Експерти от различни региони начело с адвокат Дани Каназирева от Съюз за Пловдив  бяха внесли преди няколко месеца в Нaродното събрание  предложение с 35 промени в Изборния кодекс.  Каназирева  беше поканена в Обществения съвет , създаден с цел да се изработят  по-съвършенни правила  за организацията на парламентарни и местни избори.

–          Г-жo  Каназирева, гарантира ли  по-демократични и по-честни избори  внесеният  в Народното събрание  проект на новия  Избирателен  кодекс?

 

–                За огромно съжаление, проектът в този му вариант не дава никакви гаранции. Всички гръмки приказки, изговорени  за промените в кодекса, се оказаха една фасада, зад която  на практика няма нищо  по-различно . За мое разочарование, а  и на повечето експерти, Общественият съвет беше създаден за проформа.  Явно управляващите  не са поставяли за цел да има конкретни промени за по-справедлив и по-честен вот. Затова те са козметични, с което за пореден път се хвърля прах в очите на хората.  Едно от нашите  предложения е  за  всеобщо задължително гласуване, въведено в такива демократични държави като Белгия и Гърция.  Категорични сме, че задължителния вот ще пресече един от пороците в България – търговията с гласове. Лично аз не искам „Столипиново“ да определя кой ще бъде кмет на Пловдив или депутат.  Тази поправка в Изборния кодекс ще сложи край на балансиращата роля на ДПС в управлението на държавата, която наблюдаваме вече 20 години. Предложили сме изборите да се провеждат в работен ден – вторник, обявен за почивен, каквато практика е приета в САЩ. Това със сигурност ще увеличи избирателната активност, а и ще бъде удобно за хората.

Интервю в. Марица

Политици и бюрокрация смачкват бизнеса

Източник: http://danikanazireva.bg//28.11.2013 г

– Госпожо Каназирева, как ще коментирате продължаващите вече 150 дни протести и според вас докъде ще доведат те?

– Всичко е ясно. Хората просто повече не искат да живеят така. И вие не искате, и аз не искам. Не искаме да сме най-бедни, училищата ни все още да са в миналото и улиците ни да са разбити. Не искаме управниците ни да са глупави, не искаме да ни крадат, не искаме да се държат нагло и изобщо да не се интересуват от хората. Не искаме да изхранваме една много малка и престъпна част от обществото, които да управляват единствено в техен личен интерес. Това кара хората да протестират. В последната година поредица от проучвания показаха, че за три четвърти от българите положението в страната е нетърпимо. Това е голямата новина, която управляващите – и сегашни, и предишни, отказват да признаят. За едни хора е нетърпимо да плащат сметки, които са по-високи от месечните им доходи. За други е нетърпимо да гледат как правителството е кукла на конци на задкулисни играчи. Затова аз не деля протестиращите на зимни и летни – всички те са българи, на които им е писнало.

Интервю в. Стандарт

Дани Каназирева с нови тежки въпроси към кмета Иван Тотев

Източник: http://plovdivnews.net//28.11.2013 г

Председателят на групата общински съветници от „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева настоява кметът Иван Тотев да даде отчет за европроектите, реализирани в община Пловдив за програмния период 2007 – 2013 г. 
Тя изтъква като основен проблем на местното самоуправление липсата на финансова самостоятелност и недостиг на пари за големи инфраструктурни обекти. Каназирева настоява кметът да отговори конкретно какви пари е получила общината по европейски проекти за последните шест години. 

Дани Каназирева: Ключът е в ръцете на министър- председателя Пламен Орешарски, оставката е единственият изход

Източник: http://plovdivnews.net//14.11.2013 г

„е си спомням България да е била толкова разделена. Хората ненавиждат управниците си и не искат да ги търпят нито ден повече. Управниците също ненавиждат хората и вече не могат дори да го прикрият.“ Това  написа в социалната мрежа по повод ситуацията в страната лидерката на „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева.

„Хората няма да се примирят, защото властта продължава да им се подиграва. Първо избраха Пеевски за шеф на ДАНС, после се опитаха да ни извадят от Европейския съюз с незаконното удължаване на забраната за купуване на земя от чужденци, след това зам.-председател на парламента изчезва като дим с обвинение за пране на пари.

Каназирева: Докога забавачки в блоковете?

Източник: http://plovdiv-online.com/13.11.2013 г.

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева внася питане до кмета Иван Тотев за детските градини, настанени в общински апартаменти.

Адвокат Каназирева напомня, че съгласно Закона за управление на етажната собственост общината е длъжна да изпълнява решенията на общите събрания на собствениците, както и да участва в разходите за поддръжка и ремонт на общите части на сградите.

Собствениците обаче срещат сериозни затруднения в случаите, които касаят конкретните ангажименти на общината.

Каназирева: Не ни продавайте омраза, а си свършете работата


Източник: http://news.plovdiv24.bg/07.11.2013 г.

Общинският съветник и лидер на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева изпрати в редакцията на Plovdiv24.bg своето виждане за случващото се в страната през последните седмици и месеци:

 Карат ни да повярваме, че омразата е по-силна; да изберем страха пред разума; да тръгнем към разделение вместо към обединени усилия срещу проблемите.

Това не е правилният път…Винаги съм избирала работещите решения пред паниката – усмивката пред изкривените от омраза лица. Искам да бъда много ясна:

Каназирева предлага поврат в данъците и таксите

Източник: http://plovdiv-online.com/05.11.2013 г.

– Г-жо Каназирева, какво целите с вашия Законопроект за промяна на местните данъци и такси?

– От години с мои колеги се занимаваме с въпроса за местните данъци и такси и то с липсата на справедливост в тях, от която се оплакват много хора. Нашето предложение за промяна е чисто експертно и не цели никакъв популизъм. Според нас в сегашния си вид Законът за местните данъци и такси си е регламентиран рекет срещу гражданите и нито една партия до този момент не е имала волята да преправи Закона, съобразен именно с гражданските интереси.

Каназирева с Поздравителен адрес за будителите

Източник: http://plovdiv-online.com/01.11.2013 г.

Уважаеми учители, журналисти,
хора на духа, изкуството и културата,

За нас е чест да Ви поздравим по случай Деня на народните будители – Вашия празник. Това е денят на личностите, защото още от началото на неговото честване – през 1909 година в Пловдив, нашите предци са били убедени в едно – силата на знанието е тази, която превръща малките – в големи, хората – в личности. Убедени сме, че Вие продължавате да носите тази сила, съхранила през вековете духовността ни.
Бъдете здрави и мъдри, продължавайте да предавате стремежа към знание, към духовни ценности и развитие на младите хора. Българското общество повече от всякога разчита на Вас.
Честит празник, НАРОДНИ БУДИТЕЛИ!

С уважение,
адв. Дани Каназирева и ПП“Съюз за Пловдив“

Каназирева и Кисьов откриха изложба на Йоан Левиев

Източник: http://plovdiv-online.com/01.11.2013 г.

Ценителите на изкуството могат да видят от днес платната на талантливия пловдивски художник Йоан Левиев, подредени в Художествената галерия на ул. „Гладстон“. Изложбата „Йоан Левиев – ретроспекция“ беше открита снощи от двамата общински съветници от „Обединение за Пловдив“ Дани Каназирева и Владимир Кисьов. Великолепните картини са собственост на бизнесмена Владимир Кисьов и ще останат в галерията до 14 ноември.

Позиция на Каназирева за нелегалните записи

Източник: http://plovdiv-online.com/29.10.2013 г.

Позиция на ППГОС „Обединение за Пловдив” в ОбС- Пловдив, с председател адв. Дани Каназирева, по повод на огласените в медиите аудиозаписи от партийното събрание, ръководено от кмета Иван Тотев

ППГОС „Обединение за Пловдив” настоява кметът Иван Тотев да отговори ясно и конкретно пред целия Общински съвет на следните въпроси:

1. Кои решения на Общинския съвет са подготвени от кмета и неговия екип с предварително договорената задача за тяхната незаконосъобразност, за да бъдат спрени от областен управител?

2. Кое е „брутално незаконното решение”, за което г-н Тотев уверява партийния актив, че то ще влезе на сесия?

Каназирева кани на изложба на Йоан Левиев

Източник: http://plovdiv-online.com/28.10.2013 г.

Дани Каназирева и Владимир Кисьов от Обединение за Пловдив канят на ретроспективната изложба на големия пловдивски художник Йоан Левиев, която се открива на 31/10 от 18 часа в галерията на ул. Гладстон 32.

Изложбата се организира с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници и с нея се закрива Есенния салон на изкуствата.

Идеи за промени на местни данъци и такси

Източник: http://cross.bg/22.10.2013 г.

/КРОСС/ Данък МПС – три пъти по-нисък за коли до 5 години, 50% намаление за колите от 5 до 15 години, увеличение на данъка за коли над 15 години.

Такса смет за граждани и фирми – с максимална разлика до 30 %, таксите за детски градини – до размера на детските надбавки, гласят промените.

За това настоява председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева, която ще внесе в Народното събрание предложение за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси. Промените са подготвени от екип експерти след широко обсъждане с граждани в над 10 региона и касаят данък МПС, такса битови отпадъци и такса за детски градини и детски ясли.

„Данък МПС трябва да претърпи коренна промяна в начина на неговото изчисляване, тъй като принципът на определянето му в действащия закон е крайно несправедлив. България е единствена страна в Европа, в която най-висок данък се плаща за нови коли, вместо да се въведат стимули за екологичен клас. Да не забравяме, че България е с най-мръсния въздух“, коментира адв. Каназирева.

Каназирева: Тотев води общината към фалит

Източник: http://plovdiv-online.com/17.10.2013 г.

Кметът Иван Тотев и неговият екип водят община Пловдив към фалит.

Това е становището на ППГОС „Обединение за Пловдив“ относно внесения на днешната сесия проектобюджет за 2014 г. и актуализираните бюджетни прогнози за 2015 г. и 2016 г.

Групата ни няма да подкрепи предложението, защото това са бюджетите на упадък, а не на развитието, коментира председателят адвокат Дани Каназирева. От справките се вижда, че общината ще приключи бюджетната 2013 г. с дефицит над 10 млн. лв., въпреки увеличените данъци, такси и наеми. За 2014 г. се залага дефицит в размер на 6 192 882 лв. , за 2015 г. – 6 961 232 лв. Вместо да стабилизира финансовото положение на града, администрацията го въвлича в непосилни борчове. До края на тази година Тотев очаква дългът да достигне около 85 млн. лв. Това безпрецедентно задължение почти е равно на собствените приходи на общината за една година. Пловдив е обвързан до 2021 г. с плащания по кредита от Райфайзенбанк, от който трябва да се погасяват 36 363 636 лв. Заеми са договорени с „Ти би ай лизинг“, „Мото пфое“, „Порше лизинг“, с фонд „Енергийна ефективност“, „Флаг“, „Джесика“, ЕБВР.

Каназирева иска по-ниски данъци, наеми и такси

Източник: http://plovdiv-online.com/16.10.2013 г.

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” адвокат Дани Каназирева внася днес в Общинския съвет предложения за изменение и допълнение на три наредби – за определянето размера на местните данъци,  на такса за битови отпадъци и  началния размер на наемните цени на имоти общинска собственост.

Целта на промените е да се постигнат справедливи и съобразени с икономическата обстановка в страната цени и да сеоблегчи финансовото състояние на гражданите, на малкия и средния бизнес, мотивират се съветниците.

Групата предлага от 1 януари 2014 г. данък МПС да се намали от 20 до 40 %, част от общинските наеми – до 50%, такса смет за фирми да стане 4 промила, за населението – 1 промила.

Каназирева сезира Каймаканов за Ритон

Източник: http://plovdiv-online.com/30.09.2013 г.

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева внася сигнал до областния управител Венцислав Каймаканов, в който настоява за отмяна на решението на Общинския съвет от 19 септември за продажба на ресторант „Будапеща“ /сега „Весело село“/ ведно с правото на строеж върху 810 кв. м. земя на бул. „Дунав“ 4.

Решението е незаконосъобразно и при провеждане на тръжна процедура със сигурност ще доведе до спорове между общината и купувача, предупреждава Каназирева и посочва конкретни аргументи въз основа на наличните документи.

Каназирева с 27 поправки на проекта за Изборен кодекс

Източник: http://cross.bg/23.09.2013 г.

/КРОСС/ Председателят на групата общински съветници „Обединение за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева предлага 27 изменения и допълнения на проекта на Изборен кодекс. Тя настоява в чл. 5 на проектозакона изрично да се запише изборите да се провеждат в делничен ден, обявен за неработен. Тя е убедена, че по този начин ще се постигне много по-голяма избирателна активност, отколкото в почивен ден, както е предвидено в проекта на комисията на Мая Манолова. Друго важно изменение касае чл. 9 ал. 5.

Каназирева предлага да се даде възможност в градовете с районно деление границите на избирателните секции да не съвпадат с границите на административните райони, като се формират на случаен принцип.

Дани Каназирева иска незабавна промяна в закона за лихвоточките

Източник: http://bnr.bg//16.09.2013 г.

Лидерът на партията «Обединение за Пловдив» и общински съветник Дани Каназирева внася в НС предложение за промени в закона за лихвоточките – касаещ гражданите с дългогодишни жилищно-спестовни влогове, съобщиха от централата на организацията. 

Целта е да се ускори по-бързото и по-справедливото решаване на проблемите на десетки хиляди вложители в цялата страна, чиито спестявания държавата е ползвала в продължение на повече от 20 години, гласят мотивите на вносителката. 

Дани Каназирева участва в дебатите за нов Изборен кодекс

Източник: http://dariknews.bg//14.09.2013 г.

Председателят на групата общински съветници „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева е член на Обществения съвет, който беше създаден в четвъртък към Временната комисия за изработване на нов Изборен кодекс. Тя е поканена да участва в дискусията редом с проф. Михаил Константинов, проф. Емилия Друмева, проф. Валери Димитров и още 20 общественици не само като юрист, но и като председател на Инициативния комитет, който преди два месеца внесе в комисията пакет с предложения за промени на Изборния кодекс от различни региони –  Пловдив и Пловдивска област, Варна, Бургас, Ямбол, Благоевград, Сливен.

Каназирева: Тотев дава 8 млн. лева за 1 километър асфалфт

Източник: http://plovdiv.utre.bg/03.09.2013 г.

Опозицията против тегленото на заем за пътна инфраструктура

Общинските съветници от „Обединение за Пловдив” ще гласуват против заемите за пътната инфраструктура и подземния паркинг в Цар Симеоновата градина, чието повторно обсъждане предстои на утрешното заседание на местния парламент. Това се съобщава в писмо до медиите. Увеличението на общинския дълг е неразумно, икономически е необосновано и със сигурност ще доведе до поредното завишаване на местните данъци и такси, коментира председателят на групата Дани Каназирева.

Дани Каназирева сезира министъра на финансите за 30 млн. лева заем

Източник: http://blitz.bg/12.08.2013 г.

Председателят на ППГОС „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева сезира министъра на финансите Петър Чобанов и председателя на Сметната палата за нарушенията на процедурата за поемане на дългосрочния общински дълг в размер на 14 200 000 лева.Общинската съветничка настоява за проверка на финансовата дисциплина и поетите дългосрочни и краткосрочни дългове, включително по европейските програми, а също така дали община Пловдив коректно изпълнява задълженията си по тяхното вписване в Публичния регистър при Министерството на правосъдието. Каназирева е категорична, че решение, взето на 1 август, 2013 г. от Общинския съвет, противоречи на Закона за общинския дълг и не отговаря на обществения интерес. 

Групата на Каназирева напусна сесията

Източник: http://plovdiv-online.com/01.08.2013 г.

Обединение за Пловдив напусна залата на ОбС при първа точка от днешната сесия – теглене на 14,2 млн. евро заем от ЕБВР.

Всички от групата включително зам.-председателя на ОбС Камен Шишманов излязоха от залата след като Каназирева обяви, че няма смисъл от дебати щом кметът, който ще тегли заема, го няма.

Общински съветници в Пловдив против тегленето на нов заем

Източник: http://cross.bg/31.07.2013 г.

Пловдив /КРОСС/ Общинските съветници от „Обединение за Пловдив“ няма да гласуват предложения за разглеждане на сесията проектодоговор. Поредният заем ще доведе до огромна задлъжнялост и повишаване на местните данъци, такси и наеми, считат съветниците от Съюз за Пловдив, НИЕ и НДСВ, членуващи в групата.

„Заемът е икономически необоснован, неефективен и твърде съмнителен, целта е да се похарчат милионите и да се вземат комисионни“, коментира председателят на групата Дани Каназирева. Според нея кметът Иван Тотев обрича Пловдив на финансов колапс, тласка пловдивчани към обедняване и слага край на публични инвестиции след 2014 г.

Каназирева и ОП против паркинг под фонтаните

Източник: http://plovdiv-online.com/17.07.2013 г.

Групата общински съветници от „Обединение за Пловдив“ няма да гласуват за изграждането на подземен паркинг под езерото в Цар – Симеоновата градина и финансирането на този обект с кредит.

Становището бе оповестено днес от председателя на групата Дани Каназирева по повод на утрешната сесия на Общинския съвет и предложението на кмета Иван Тотев общината да вземе заем в размер на 3 000 000 лева от фонд “ Флаг“, за да построи гараж под Пеещите фонтани.
Категорично сме против, защото отново, без да има смисъл, ще бъдат изсипани милиони левове, които ще се погасяват с лихвите от пловдивските данъкоплатци, заяви Каназириева.

Каназирева иска младите вдясно

Източник: http://plovdiv-online.com/04.07.2013 г.

Дани Каназирева, лидер на Съюз за Пловдив, стана председател на група от 7 души в Общинския съвет – Обединение за Пловдив.

Освен четиримата съветници на Съюз за Пловдив в Обединението влизат Камен Шишманов и Костадин Кисьов от партия НИЕ, и Марияна Димитрова от НДСВ, която е и зам.-шеф на групата.

Шишманов пък е зам.-председател на ОбС и ще бъде подкрепет от ОП за поста.

Каназирева се цели в кметския стол

Източник: http://plovdiv-online.com/04.07.2013 г.

Нова дясноцентристка група „Обединение за Пловдив” е сформирана на 2 юли от седемте общински съветници с цел да бъде истинска дясна алтернатива, каквато от години в града липсва.

В групата влизат четиримата съветници от „Съюз за Пловдив” –  Дани Каназирева, Вихра Ерамян, Владимир Кисьов и Евелин Парасков, двама съветници от „НИЕ” – Костадин Кисьов и Камен Шишманов и общинският съветник от НДСВ Мариана Димитрова.

За председател е избрана Дани Каназирева. Нейният заместник е Мариана Димитрова.

Каназирева регистрира Обединение за Пловдив

Източник: http://plovdiv-online.com/02.07.2013 г.

Новата група в Общинския съвет с председател Дани Каназирева ще се казва Обединение за Пловдив.

Зам.-председател е шефката на НДСВ и досегашен общински съветник от коалиция НИЕ – НДСВ Марияна Димитрова.

Както Plovdiv-Online съобщи, групата ще е дясно-център и ще играе роля на конструктивна опозиция в ОбС, като ще се разграничи от деструктивната такава в лицето на разпадналата се формация на НИЕ и на подновената на 50% Коалиция за Пловдив /БСП/.

Групата автоматично ще си има зам.-председател в лицето на досегашния съветник от НИЕ Камен Шишманов, който напуска партията на Славчо Атанасов.

Каназирева предлага задължителен вот

Източник: http://plovdiv-online.com/01.07.2013 г.

Адвокат Дани Каназирева, общински съветник от Съюз за Пловдив, внася днес в Народното събрание предложение за изменение на Изборния кодекс.

Целта е да се гарантира по-широко участие на гражданите в управление на държавата и да се спре порочната практика с купуване на гласове, коментира адвокат  Каназирева.

Тя е председател на Инициативен комитет, който подготви промените.

Изборният кодекс може да се промени за един, най- много два месеца

Източник: http://danikanazireva.bg/26.06.2013 г.

Гласуването трябва да стане задължително, гражданските сдружения – с права на партиите, депутатите – най-много 120

Интервю на Валентина ЙЕРЕМИЕВА, в. “Марица”

– Адвокат Каназирева, подкрепяте ли протестите?

– Хората реагират правилно, защото причините за недоволство станаха твърде много. И аз категорично не одобрявам редица скандални назначения, включително и на областния управител от квотата на ДПС, срещу което реагирах веднага с встъпването му в длъжност. Свидетели сме на класическо самоубийство на БСП, което може да влезе във всеки учебник по политология. Срастването на политическия и икономическия сектор никога не е било толкова безпардонно, грубо и очевидно за всички. Това срина слабото доверие на избирателите в БСП, ДПС и Атака и доведе до неудържима ескалация на напрежението.

– Според Вас трябва ли правителството незабавно да си подаде оставка?

– Да, ако следваме опита на по-развитите страни, където министри и депутати хвърлят оставки за далеч по-малки гафове. При нас това става едва ли не с гражданска война. Въпросът е какво се случва след падането на правителството и разпусканeто на парламента? Без промяна на Изборния кодекс няма да реши основния проблем – с порочната система на изборите.

Ако тази система се запази, ще продължим да бъдем поданици на лицемерен и олигархичен политически елит, който печели власт, за да обслужва свои интереси. Действащият Избирателен кодекс лишава гражданите от участието в управлението. Понятието „партия” е компрометирано, затова хората с основание настояват партийният елит да си отиде и да отстъпи място на нови лица.

Дани Каназирева: Грешка е да се разпродават атрактивни общински имоти

Източник: GustoNews,13.06.2013 г.

Политиката за разпродажба на големи общински имоти е недалновидна и неразумна, счита адвокат Дани Каназирева, Общинските съветници от Съюз за Пловдив няма да подкрепят предложението на администрацията за продажба на празно дворно място с площ 3154 квадратни метра ведно с построените в него сгради на ул. „Цанко Дюстабанов” 61 до автогара Юг.

Категорично не сме съгласни с подобни сделки, заяви Каназирева. Считаме, че големите общински имоти са толкова малко, че утре, ако общината реши сама да инвестира в строителство на обществено значими сгради за училища, детски градини или ясли, тя ще трябва да купува земя, коментира адвокат Каназирева.

Вихра Ерамян от „Съюз за Пловдив“ пита кмета за дискриминационен прием в детските ясли и градини

Източник: GustoNews,13.06.2013 г.

Общинският съветник от ПП „Съюз за Пловдив” Вихра Ерамян внесе питане до кмета Иван Тотев и председателя на общинския съвет арх. Илко Николов дали считат, че методиката за прием в детските ясли и градини трябва да си запази дискриминационен характер. Централизираното класиране по интернет е организирано за първи път и е въведено с цел за по-обективното класиране на децата.

В ПП „Съюз за Пловдив” са получени множество сигнали за това, че при определянето на точки по критериите, посочени с решение № 294 на Общинския съвет, е допусната дискриминация на определени групи деца. Максималният брой точки, които може да събере дете от различни групи, е различен. Така, например, максималният брой точки на дете на самотен родител или сирак е 20, близнак – 21, дете на инвалид – 22.

Каназирева иска среща със здравния министър за Белодробна болница

Източник: DarikNews.bg, 6 юни 2013

 Среща с министъра на здравеопазването иска общинският съветник от „Съюз за Пловдив” Дани Каназирева. В писмо до д-р Таня Андреева тя изтъква като причина обсъждането на възможността за запазване на Белодробна болница „Кудоглу”. В качеството си на председател на временната комисия за прекратяване на дейността на болницата, Каназирева предлага на обсъждането да бъдат поканени представители на общината, Българския лекарски съюз и Националната пациентска организация.

Каназирева пита МОСВ за водния проект на Пловдив

Източник: http://danikanazireva.bg/,30.05.2013 г.

Пловдив може да изпусне 126 милиона лева от Европейския съюз за подмяна на водопровод и модернизация на пречиствателната станция.

Дани Каназирева внася днес запитване до министъра на околната среда и водите /МОСВ/ за водния проект на Пловдив. В заявлението за достъп до обществена информация адвокат Каназирева напомня, че общата стойност на проекта по оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013” е 142 млн. лева, сроковете изтичат, но реализацията му не е стартирала. Програмният период приключва до края на 2013 г. В този срок трябва да се одобрят апликационните форми, да се подпише договорът с МОСВ, да се проведат и приключат обществените поръчки и да се подпишат договорите с фирмите изпълнители.

Дани Каназирева посочва, че проектът трябва да бъде изпълнен до края на 2014 г., като до този срок да бъдат извършени частични разплащания. На едно от последните заседания на Министерския съвет, правителството на ГЕРБ предварително е отпуснало средства по неодобрени от Брюксел проекти, единият от които е за община Пловдив.

Нов десен проект? На преден план трябва на всяка цена да излязат млади хора – те да бъдат новите лица на дясното

Източник: http://danikanazireva.bg/,20.05.2013 г.

Новият десен проект трябва да бъде млад и на младите.

Залепят ли се старите физиономии, той ще умре още преди да е заченат…

Затова е нужно първо решителен и радикален отказ от досегашните десни лидери; категорично и неподлежащо на обжалване скриване и разкарване на физиономиите от досегашния преход, натрапили се като емблеми на дясното, възприемани като лица на статуквото и отхвърлени категорично на изборите – веднъж и завинаги.

Второ, дясното може да бъде модерно, естествено, ефективно и конструктивно дясно, а не надменно и егоистично, без да мисли само и единствено за живеещите в затворените квартали богаташите и псевдо елита.

На трето място отказ от почти религиозно надъхана русофобия. Да, интересите на България и Русия все повече се различават и раздалечават, но това не значи да се бълва омраза срещу Русия и тя да се ненавижда, да се хули, да се сатанизира.

Активите на Окръжна болница /МБАЛ “Пловдив”/ се подготвят за скрита приватизация

Източник: http://danikanazireva.bg/,16.05.2013 г.

На общото събрание на акционерите, насрочено за 30 май, отново ще бъде увеличен капиталът на дружеството в полза на държавата с 350 000 лева, което се равнява на 35 000 акции. Това става с благословията на общинския съвет – Пловдив, чието мнозинство, доминирано от ГЕРБ, потвърди на днешната сесия дневния ред на общото събрание. По този начин се стопява участието на общините – практика, която министерството на здравеопазването прилага в продължение на няколко години. От 23,17 процента акциите на община Пловдив вече са свити до десетина, а с предстоящото увеличение на капитала ще паднат още надолу. Същото се случи и акциите на всички общини от Пловдив област. Промяната в капитала се прави на тъмно, без да бъдат представени документи на общинския съвет.

Единствено съдът трябва да дава разрешение за СРС

Източник: http://danikanazireva.bg/,07.05.2013 г.

Интервю на Валентина Йеремиева, в. “Марица”

– Госпожо Каназирева, не съжалявате ли, че сте извън предизборната битка?

– Не. Напротив, считам, че постъпих много правилно, че се отказах от участието в тази кампания. Невижданата досега жажда за власт и безпардонното надцакване, което наблюдаваме, ме отвращават. Това не е политика, от която хората имат нужда. За съжаление, истинският дневен ред на обществото се подменя.

Вместо да обсъждаме политически програми за развитие на икономиката, стимулиране на бизнеса и намаляване на безработицата, ние ставаме свидетели на заливане с мръсотия. Това отблъсква хората и води до апатия. Нецивилизовано е. Винаги съм казвала, че всичко в нашия живот е политика – какви доходи получаваме, в какви болници се лекуваме, по какви пътища се движим и какъв въздух дишаме. Това интересува хората, но в момента акцентът се измести към СРС-та.

Министър пише на Каназирева за гарата

Източник: | Plovdiv-Online,25 Април 2013

Изграждането на автогара е предвидено в офертата на концесионера на Централна гара – Пловдив, и по отношение на това задължение условията на концесията не са променяни.

Това се казва в отговора на министъра на транспорта Кристиан Кръстев до общинския съветник от Съюз за Пловдив Дани Каназирева по повод на писменото й искане за подробни данни по концесията.Заявлението за достъп до обществена информация беше отправено от Дани Каназирева до министъра на транспорта заради факта, че новата автогара, предвидена в тръжната документация и в офертата на концесионера, не съществува в Общия устройствен план на Пловдив.Абсурдът е в това, че в радиус от 500 метра има две автогари – Родопи и Юг.

Каназирева иска Гладстон 32 за художниците

Източник: | Plovdiv-Online,22 Април 2013 06:58

Общинският съветник от Съюз за Пловдив Дани Каназирева внася днес искане до кмета Иван Тотев във връзка с тежкото финансово състояние на Дружеството на пловдивските художници – най-голямото извън София.

Дани Каназирева настоява Иван Тотев да изготви предложение до Общинския съвет за обявяване на сградата на ул. „Гладстон“ 32 за частна общинска собственост и за безвъзмездното й предоставяне на дружеството за срок от 10 години.С този акт местната власт не само ще създаде по-благоприятни условия за творческа дейност и изява на 400 художници от цяла Южна България, но и ще насърчи развитието на културата в Пловдив, категорична е Дани Каназирева.

Дани Каназирева: Кунева така и не разбра, че хората не искат нагласените й листи

Източник: БЛИЦ, 07.04.2013

„България на гражданите“ не е на гражданите

Не искам да превръщам отказа и разочарованията на хората от политиката в листове хартия, каза пред Кеворк Кеворкян Дани Каназирева. Но поради спекулациите, заради излъганата вяра на повече от 1000 души, тя счита, че е длъжна, да изнесе фактите около напускането им на партията на Кунева.

Оказа се, че “България на гражданите” не е на гражданите, каза още Каназирева, тъй като кандидатите няма да се предлагат отдолу, а ще бъдат определени от ръководството. Не са проведени дори номинации за водачите, липсваше демократичният елемент в определяне на листите.

“Нямам амбиции да се кандидатирам, съжалявам че г-жа Кунева да застане пред хората и да каже дали съм поставяла такова искане”, допълни тя. Според нея, още преди да се повдигне темата за листите, тя е заявила, че не иска да става народен представител и не претендира за оглавяване на пловдивските кандидати.

Каназирева: Политиците се вземат много на сериозно

Източник: Стандарт Нюз, 07.04.2013

Проектът на Кунева е фалшив, заяви бунтарката

Много на сериозно се вземат политиците. Никой не им иска листите. Те търсят хората само преди изборите. Така коментира отношението между политици и граждани Дани Каназирева, която заедно с 1000 души в Пловдив гръмко напуснаха Меглена Кунева и партията й „България на гражданите“.

Когато търсеха подкрепа, бяхме симпатични млади хора. Проблемът е в централизацията на жълтите павета. Там е политическият елит. За него хората нямат значение, оцени Каназирева в студиото на “Всяка неделя”.

В една зала над 500 души застанаха с лицата си и казаха „не“ заявиха че напускат, напомни бунтарката. И добави – решението им беше спонтанно. 

„Решението да напуснат Кунева е предизвикано от опита да се подменят принципите. Оказа се че „България на гражданите“ не е на гражданите. Тя е на централата“, подчерта Каназирева.

Тя определи като лъжа твърденията на Кунева, че гръмкото напускане било заради амбиции за парламента. А аз пред целия национален съвет заявих, че не искам да се кандидатирам за депутат. Това стана още преди да започне дебата за листите, каза Кназирева. Щом си позволят така директно да лъжат за лесно проверими факти, какво да правя, попита тя риторично.

Бягство от Кунева: истини и лъжи

Източник:  Всяка неделя, 07.04.2013 г.

Кунева подредила в листите лица от НДСВ и Тройната коалиция

Източник: tv7.bg/faktorat-koshlukov, 06.04.2013

Зарко Сарафян: Вършихме черната работа за обкръжението на г-жа Кунева

Източник: 24chasa.bg, 05.04.2013 11:44; Радко Паунов;

Зарко Сарафян е на 27 г. и до миналата неделя беше член на опорния екип на Сдружение „България за гражданите“ в Пловдив-област. Той бе един от тези, които обявиха публично, че напускат Меглена Кунева, защото не й вярват. През февруари м.г. бе сред учредителите на „България за гражданите“. Завършил е социология в Пловдивския университет, а сега следва магистратура по международна търговия.

– Г-н Сарафян, не прибързахте ли с колективното напускане на Движение “България на гражданите”, след като цяла година сте изграждали структури в Пловдивска област?

– Не съм очаквал дивиденти от тази партия, нито съм искал да бъда депутат. Работих ден и нощ, защото в началото видях в принципите, заявени от г-жа Кунева, алтернатива. Вярвах, че ще бъде чут гласът на хората и те ще бъдат важни. Това, което тя обещаваше на всяко събрание, е, че основна тежест в политиката на организацията ще бъдат гражданите. Оказа се, че сме работили за нейното обкръжение.

– Кое е то?

– Хора, заемали постове в изпълнителната власт по времето на тройната коалиция и НДСВ. Водачът на листата в Пловдив-град Калин Томов беше съветник в Министерството на отбраната на Николай Цонев. А водачът в Пловдив-област Димитър Танев – главен секретар на Министерството на образованието по времето на царя и правителството на Станишев. Как се получават тези постове? Заявката на Меглена Кунева беше, че всичко ще тръгва от долу на горе. Изведнъж гражданите се озоваха в позиция да свършат черната работа и да привлекат членове и симпатизанти.

Сарафян призова Кунева за честност на 1 април

Източник: Plovdiv-Online, 01 Април 2013 12:06

Зарко Сарафян, учредител и бивш член на опорния екип на сдружение България на гражданите, разпространи отворено писмо заради неверни и манипулативни твърдения от страна на националното ръководство на партията на Меглена Кунева, че членовете на сдружението от Пловдив и областта масово напускат.

Писмото е с дата 1 април – Ден на лъжата.

Сарафян твърди, че точно 885 заявления за влизане в сдружението са изтеглени, отделно са хвърлени близо толкова партийни книжки.

НЕ ВИ ВЯРВАМЕ, г-жо КУНЕВА!

Източник: http://grajdaniplovdiv-oblast.bg/, 01.04.2013

Днес, в препълнената с над 500 членове на “Движение България на гражданите” зала „Принцес” на хотел „Тримонциум”, аз, общинските председатели и екипи от Пловдив-област оттеглихме доверието си от партията на г-жа Кунева. Подкрепиха ни над 1000 членове на партията и стотици членове на сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град, които вече не вярват в този политически проект и не искат да са част от него. Знам, че пак ще попитате: Защо. Този път отговорът няма да е само личен. Този път отговорът е на всички честни и почтени хора от екипите в областта, които работиха денонощно в продължение на година, за да се случи нещо, в което вярваха. Отговорът ще намерите в речта ми от днес. Там ще намерите и добрата новина: добрата новина е, че и в провалените политически проекти има нещо ценно – това са достойните хора в тях, хората, които не се страхуват да отстояват принципите си, хората, които не позволяват да бъдат лъгани. С тях България може да стигне далеч. Сигурна съм в това!

Ето и моето обръщение към всички мои колеги и приятели:

Съюз за Пловдив против ликвидацията на Белодробна

Източник: | Plovdiv-Online, 21 Март 2013 18:55

Против предложението за ликвидацията на Белодробна болница „Д. Кудоглу“, прието с 28 гласа „за“ на днешната сесия на Общинския съвет, се обявиха съветниците от „Съюз за Пловдив“.

Вихра Ерамян изрази категоричната позиция на колегите си, че със закриването на лечебното заведение се унищожава наследството на големия български дарител Димитър Кудоглу и се излагат на риск туберкулозно болните от цяла Южна България, защото местата в отделението в УМБАЛ „Св. Георги“ са два пъти по-малко.

Каназирева пита транспортния министър за концесията на Централна гара

Източник: GustoNews,19.03.2013 10:40

Общинският съветник от Съюз за Пловдив Дани Каназирева внася до министъра на транспорта заявление за достъп до обществена информация за концесията на Централна жп гара – Пловдив. Целта е да получи ясен и точен отговор дали концесионерът ще строи автогара. Концесията е учредена с решение 168 от 8 март 2013 г. в полза на ДЗЗД „Железопътна гара – Пловдив“. Едно от задълженията на концесионера по инвестиционната програма е да изгради автогара. В района на жп гара има две автогари. Трета автогара не е предвидена в Общия устройствен план на Пловдив, а приетият наскоро генерален план за организация на движението предвижда ограничаване на трафика в централната градска част. На какво основание в концесионните условия е включено изграждане на автогара и ако това изискване се променя, доколко то е законосъобразно, пита Дани Каназирева.

Каназирева: Категорично сме против концесията на Централна гара

Източник: 11 February 2013 – 9:07:18 Радио Пловдив

Категорично сме против концесионирането на Централна гара Пловдив, заяви общинската съветничка Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив”. Според Интегрирания план за градско възстановяване, чието обсъждане беше в петък, Централна гара е една от трите зони, за които Пловдив може да спечели милиони левове в следващия програмен период 2014 – 2020 г.

Концесията може да блокира проектите на държавата и общината и да попречи на изграждането на нова пътна инфраструктура: подземно съоръжение под гарата между бул. „Македония“ и „Васил Априлов“, какъвто проект вече е подготвен по поръчка на НКЖИ , и южната тангента покрай жп ареала, коментира Каназирева. 

 Каназирева: Десет години ще плащаме все по-високи данъци, ако общината тегли нов заем

Източник: 24 януари 2013 10:53 | Дарик Пловдив

Пловдивчани ще плащаме все по-високи данъци в следващите десет години, ако общината тегли 30-милионен заем от Европейската банка за развитие и кредит от фонд „Флаг“. Прогнозата даде общинския съветник Дани Каназирева, която се обяви против предложението на ГЕРБ. В условията на икономическа криза и безработица е неразумно да се теглят нови заеми и да се товарят данъкоплатците с лихви, твърди тя

Дани Каназирева: Пловдив задмина Несебър по далавери

Източник: Cross.bg/15 Януари 2013 | 09:07

Пловдив /КРОСС/ Марково тепе е препродадено с печалба от 20 млн. лева, наказани няма. Проверки на всички съмнителни сделки трябва да бъдат извършени и в община Пловдив по подобие на Несебър, счита общинската съветничка и координатор на „Движение България на гражданите” за Пловдив-област Дани Каназирева. Заради далавери с имоти Пловдив е загубил много повече пари, отколкото черноморският град от сделката с дюните.Продажбата на Марково тепе е най-големият грях на местната власт спрямо пловдивчани, останал и до днес ненаказан. Щетата за града възлиза най-малко на 20 милиона лева, освен окончателното съсипване на Седмия хълм. Порочната сделка е извършена през 2003 г. с решение на Общинския съвет, доминиран от СДС, и по предложение на тогавашния кмет Иван Чомаков. Осем декара земя в центъра на Пловдив, на бул. „Руски“, са спазарени без търг и конкурс с фирма „Стоянстрой“ ЕООД срещу скромната сума от 1 301 600 лева.

БСП и ВМРО източили „Градски транспорт“!

Източник: Марица вест 09 Януари 2013; 19:30

Вижда ли се краят на драматичната сага с приватизираната общинска фирма „Градски транспорт“?

Както „Марица“ писа, в общината са подготвени доклади за неизпълнение на разписанията и на изискването линиите на дружеството <216> 26, 11, 9, 17, 21, 25, 36 и 113 да се обслужват с по-висок клас автобуси с двигател евро 3. Кметът Иван Тотев каза, че до края на седмицата юристите ще се произнесат дали има правни основания за прекратяване на договора. Решение засега не е взето.

Потърсихме мнението на общинската съветничка и юрист Дани Каназирева, която първа, още през 2008 г., в качеството си на председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация настояваше за прекратяване на договора с мотив, че мажоритарният собственик Ангел Батаклиев нарушава клаузите му, източвайки „Градски транспорт“ АД.

Дани Каназирева: Данъци и такси скачат, наемите на партийните офиси остават 50 ст. на кв. м

Източник: ПОТВ11:18 / 21.12.2012

На днешната сесия на Общинския съвет общинските съветници категорично отхвърлиха предложението на Дани Каназирева за увеличението на наемите на партийните офиси от 50 ст. за кв. м на 2 лв. за кв. м – символично увеличение, като се имат предвид огромните държавни субсидии в размер на 41 милиона лева, които партийните централи получават всяка година. „Това решение е цинично и показва нежеланието на партиите да носят солидарно с гражданите и бизнеса тежестта на кризата и отговорността по запълването на дупките в бюджета.  Излиза, че гражданите на Пловдив могат да отделят от оскъдните си доходи, за да попълват недостига в общинския бюджет, а партиите не могат да отделят от охолните държавни субсидии. За случая много подходяща е народната мъдрост „Болен здрав носи“ – коментира общинската съветничка и добави, че още по-цинично изглежда това решение на фона на поредния удар, който беше нанесен срещу бизнеса с разширяването на Бялата зона като начин за увеличаването на наемите, което според нея ще се отрази фатално на и без това трудно оцеляващите търговци и ресторантьори.

Дани Каназирева не подкрепи бюджета на Тотев

Източник: Пловдив Сегa 20.12.2012, 9:11

Бюджетът на Пловдив е поредният провал на ГЕРБ във финансовата политика.

На днешната сесия на Общинския съвет Дани Каназирева не подкрепи бюджета на Пловдив за 2013 г., предложен от кмета Иван Тотев, и го определи като поредното доказателство за катастрофалния провал на ГЕРБ във финансовата политика. “Със 191 милиона лева, или с 25 милиона по-малко от плана за тази година, общината ще се бори за физическото си оцеляване, и то с помощта на две патерици, вместо да се развива, както гръмко ни обещава г-н Тотев – заяви по време на обсъждането общинската съветничка и добави: Първата патерица, на която се подпира кметът, са драстично завишените данъци, такси и наеми. Втората патерица на кмета са заемите от 45 милиона лева. Поемането на такъв дълг е безразсъдно и при лихва 3 милиона годишно, общината ще трябва да връща колосалната сума от 70 милиона. Като прибавим към нея и стария заем, кредитната ни задлъжнялост ще надхвърли 100 милиона лева. Ако гласуваме искането на кмета, пловдивчани ще бъдат принудени да изплащат тези пари в продължение на 10-15 години с цената на прогресивно растящи данъци, което е недопустимо и ние категорично няма да подкрепим подобно финасово заробване на гражданите на Пловдив” – така Дани Каназирева мотивира категоричния си отказ да подкрепи предложения от кмета на Пловдив бюджет. Г-жа Каназирева заяви, че недоумение буди и фактът, че бюджетът е предложен за обсъждане без капиталова програма и че сумата, която се предлага за капиталови вложения, е твърде скромна – малко над 7 милиона за ремонти и реконструкция на улици. Кои са тези улици и защо за пътна инфраструктура са планирани само половината от приходите от данък МПС, а не сто процента – попита тя кмета.

С високите данъци и такси общината рекетира пловдивчани

Източник: Марица вест Интервю на Валентина ЙЕРЕМИЕВА, 17 Декември 2012; 10:00

Г-жо Каназирева, защо според вас при по-голям бюджет, който по думите на кмета се очертава да надхвърли догодина 250 млн. лева, се вдигат данъци и такси?

– От проектобюджета, предложен за гласуване на сесията на 20 декември, става ясно, че за всички дейности през 2013 г. община Пловдив разполага едва със 191 486 000 лева. Това е с около 20 млн. лева по-малко от бюджета, приет в началото на тази година. Не можем да говорим за 250 млн. лева, защото тези числа съществуват хипотетично. Доколкото разбирам, те ще станат факт при условие, ако общината има преходен остатък и ако правителството реши да отпусне пари на Пловдив от републиканския бюджет. Ами ако не ги даде или ако ГЕРБ загуби парламентарните избори? Не ми е известно в бюджета на държавата да са предвидени целево допълнителните 35 млн. лева, които кметът Иван Тотев вече е разпределил по обекти. Тези средства са несигурни, затова управляващите от ГЕРБ рязко увеличават данъци и такси, за да вържат бюджета.

Коледен подарък от ГЕРБ за бизнеса: увеличават над 70 процента наемите на общински имоти в Пловдив

Източник: Пловдив Сегa 10.12.2012, 12:08

Дани Каназирева: Управляващите действат нагло и безочливо, запълвайки дупките в бюджета от джобовете на данъкоплатците

Управлението на ГЕРБ нанася още един жесток удар на данъкоплатците в Пловдив с драстичното увеличение на наемите на общински имоти и преместваеми обекти. Така общинската съветничка Дани Каназирева коментира след задълбочен анализ на промените в Наредбата за началния размер на наемните цени на имоти, предложени от администрацията за гласуване в Общинския съвет.

Дани Каназирева напусна в знак на протест

Източник: Марица вест 07 Декември 2012; 06:04

Общинската съветничка Дани Каназирева и тримата нейни колеги от “Съюз за Пловдив” не присъстваха на скандала. Те напуснаха преди това заради нарушение на правилника за работа на местния парламент. Повод за това стана предложението на зам.-кмета Георги Титюков за монтиране на паметен знак до Гребния канал, посветен на 25-годишнината от създаването на Световния пробег на хармонията.

Дани Каназирева: Сформираха бюджета върху гърба на пловдивчани

Източник: Plovdivchanin.com, Вторник, 04 Декември 2012 13:25

– Какво е Вашето мнение за сформирането на бюджета за 2013г.?

Дани Каназирева: Целият бюджет се сформира върху гърба на пловдивчани чрез увеличение на всички данъци и такси. Недопустимо е, в условия на тежка и задълбочаваща се криза, предизвикана от некадърността на управляващите. Такова увеличение в Пловдив не е имало от 10 години. Ако теглим чертата ще видим, че за последните години има 100 хил. фалирали фирми и 360 хил. нови безработни.

Дани Каназирева: Духовната криза и опростачването ще доведат до трагични последици върху децата ни

Източник: EuroPlovdiv.com Вторник, 04 Декември 2012 10:10

– Много хора познават Дани Каназирева политика, но доста малко познават майката, съпругата и жената Дани Каназирева. Има ли конфликт между двете?

– Ами аз съм това, което всички виждат. Няма друга Дани и почти цялото ми време преминава на работното място. Времето ми е стриктно разпределено между офиса, в който извършвам обществената си дейност, адвокатската ми кантора и семейството. За жалост се налага да работя повече от дванадесет часа на ден и дори през голяма част от почивните дни. Това отнема много от времето, което бих искала да отдам на сина си, но се старая поне в неделните дни да съм изцяло с него. Но голямата заетост ме кара да съм много по-организирана и дори наскоро реших да се захвана с моята докторантура. Аз съм убедена, че човек трябва да инвестира в себе си, за да може да бъде непрекъснато на гребена на вълната.

Дани Каназирева предлага да отпадне такса смет за училищата в Пловдив

Източник: Марица вест 03 Декември 2012; 10:28

Учебните заведения ще имат повече средства за образованието, ако бъдат освободени от финансовата тежест, счита общинската съветничка.
Държавните и общинските учебни заведения на територията на община Пловдив да бъдат освободени от такса битови отпадъци през 2013 г., предлага общинската съветничка Дани Каназирева. Ако тази финансова тежест отпадне, училищата ще имат повече средства за образованието, тъй като бюджетите им са ограничени и не стигат, мотивира се тя. Директорите отдавна апелират към местната власт за облекчения, защото такса смет „изяжда“ сериозна част от парите на заведенията.

Над 800 подписа срещу продажбата на озеленен терен в центъра на Пловдив

Източник: DCTV – 28.11.2012 год.

Над 800 подписа са събрали жителите на блок 70-ти на ул. „Капитан Райчо“ срещу продажбата на зелената площ в близост до блока им. Хората от квартала не са доволни от идеята на мястото да бъде изградена шест етажна сграда. Те настояват теренът да бъде преобразуван в публична общинска собственост и да се запази като зелено пространство.

Дани Каназирева награди шампионите в национална кросова верига

Източник: Пловдив Сега 24.11.2012, 3:06 PM EET

Днес по дългогодишна традиция популярното пловдивско движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче” проведе традиционния коледно-новогодишен национален крос „Свети Никола“от национална кросова верига „Пловдив – Аквафреш“.

Дани Каназирева: Къде потъват парите ни за такса смет

Източник: Пловдив Сега 22.11.2012, 4:00

Дани Каназирева е отправила питане до Иван Тотев, кмет на община Пловдив, за това, как се определя размерът на такса битови отпадъци за фирми и граждани и как се харчат събраните средства.

Дани Каназирева подкрепи здравен форум

Източник: Пловдив Сега 21.11.2012, 10:38

Дани Каназирева дава пълната си подкрепа на Международния форум изложение “Здраве, щастие, красота”, който ще се проведе в Пловдив, в Дома на науката и техниката, от 30.11 до 02.12 .2012 г., обявиха днес на пресконференция организаторите на събитието Теодор Неделчев и Ани Велкова.

Каназирева пита колко струват ремонтите

Източник: Plovdiv-Online 19 Ноември 2012 08:59

Дани Каназирева ще внесе питане до кмета колко средства струват ремонтите на улиците през тази година, дали те се финансират от компенсациите за софийските бали и каква сума от тях остава да дължи на Пловдив правителството.

 Такса смет за бизнеса 4 промила, за хората – 1,2

Източник: Plovdiv-Online 19 Ноември 2012 08:56

Пловдивчани да плащат същата такса смет догодина – 1,2 промила, а за бизнеса тя да се намали на 4 промила вместо сегашните 5,5.Това предложение ще направи на сесията общинската съветничка Дани Каназирева във връзка с план-сметката за чистота, подготвена от кмета Иван Тотев.

Кал и боклуци на “Капитан Райчо”

Източник: Марица вест 12 Ноември 2012; 10:23

В неугледно място с кал и отпадъци се е превърнал общинският терен в центъра на Пловдив, на ул. “Кап. Райчо” между магазините “Гранд” и “Евмолпия”.

Дани Каназирева: На дъното сме, защото няма инвестиции!

Източник: Марица вест 07 Ноември 2012; 06:19

– Г-жа Каназирева, като адвокат и политик се срещате всеки ден с различни хора. Коя е основната тревога, която те споделят с вас?

– Най-големите страхове са за утрешния ден – как ще го преживеем и какви доходи ще имаме. Не си спомням държавата да е била толкова продължително време на дъното и да сме изпадали в такава бедност. Не съм виждала толкова много отчаяние в очите на хората. Най-тревожното е, че само за три години – от 2009 г. досега – близо 100 000 фирми са фалирали в страната, а 300 000 работни места бяха закрити. Заради сведените до минимум инвестиции и растящата безработица повечето от хората са изправени на ръба на оцеляването. Ако тази крайно тежка ситуация не се промени, ще виждаме все повече от децата ни да напускат границите на България. Липсата на инвестиции и слабата икономика са най-сериозният проблем на управлението в страната.

 

До РУМ “Евмолпия” 735 на протест за градинка

Източник: Марица вест 26 Октомври 2012; 09:46

Живeeщите около РУМ “Евмолпия” са готови да бранят с протестни действия зелената площ, ако Общинският съвет не отмени решението за продажба на 1,4 декара. Подписката с имена на 735 пловдивчани е връчена на общинската съветничка от Съюз за Пловдив Дани Каназирева и в нея хората настояват местният парламент да преразгледа решенrето.

Колко плаща българинът за преместването на дирекция „Туризъм“ в Пловдив?

Източник: Дарикнюз 30 септември 2012 09:42

Общинската съветничка Дани Каназирева е отправила питане колко струва на данъкоплатците преместването на дирекция „Туризъм“ към МИЕТ в Пловдив. Данните се изискват по Закона за достъп до обществената информация от дирекцията по туризъм към икономическото ведомство и кмета на Пловдив Иван Тотев.

Каназирева захапа Тотев за палмите

Източник: Марица вест 27 Септември 2012; 09:45

Палмите, посадени около Римския стадион, до Католическата църква и пред новата църква в “Тракия”, са пълен кич. Това заяви вчера общинската съветничка от Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Екзотичното растение създава неправилна оценка от страна на туристите за Древния Пловдив, счита Каназирева и пита кмета Иван Тотев колко струват тропическите дървета и как ще се поддържат през зимата, когато температурите в града стигат минусови градуса.

Предлагат строителство на детска площадка в „Южен”

Източник: Дарикнюз 24 септември 2012 10:53

Предложение за изграждане на детска площадка в район „Южен“ е внесла в Общинския съвет Дани Каназирева. Тя се предвижда да бъде разположена в пространството на блоковете 1111, 1112, 1115 (бул. „Ал. Стамболийски“ от 39 до 81).

Каназирева в атака за спирките

Източник: Марица вест 13 Септември 2012

Четиримата съветници от Съюз за Пловдив начело с Дани Каназирева ще гласуват днес против анекса за концесията на 314 спирки. Кметът Иван Тотев ни предлага чисто нов договор в нарушение на Закона за концесиите и в интерес на фирмата, а не на града, атакува вчера Каназирева. В анекса не са посочени неустойки за концесионера, ако не изпълни задължението си до две години да обнови заслоните.

Символика: Самурайски меч получи новият председател на „Съюз за Пловдив”

Източник: Дарикнюз 23 юли 2012 14:44

Самурайски меч получи при встъпването си в длъжност новият председател на „Съюз за Пловдив“ ген. Йордан Кюмюрджиев. Символиката е показателна: да бъде твърд към противниците си и същевременно гъвкав пред трудностите. Решението ми не е продиктувано от желание за заемане на изборна длъжност, заяви ген. Кюмюрджиев. Предизвикателството е да постигнем нещо без да имаме „шапка“ от някоя софийска партийна централа. Амбицията ни е да възродим България и това може да стане от Пловдив, убеден е ген. Кюмюрджиев.

Дани Каназирева внесе предложение в ОбС за д-р Георги Кръстев

Източник: Марица вест 19 Юли 2012; 15:14

Общинската съветничка от Съюз за Пловдив Дани Каназирева внесе днес в Общинския съвет предложение за отмяна на решението за освобождаване на управителя на ДКЦ – 1 д-р Георги Кръстев. Предложението е подписано също така от съветниците Руси Панчев /Атака/, Слави Георгиев /ВМРО -НИЕ/ и председателя на групата на БСП в ОбС Николай Радев. Каназирева счита, че ще бъде разумно градската управа да се съобрази с желанието на множеството лекар и пациенти и да възстанови д-р Кръстев на управленския пост. съветничката допълни, че зад партиите, подписали предложението, стоят повече от 60 000 пловдивчани.

Дани Каназирева и Руси Панчев бранят д-р Георги Кръстев

Източник: Марица вест 18 Юли 2012; 14:54

Общинските съветници Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/ и Руси Панчев /Атака/ категорично застават зад д-р Георги Кръстев. Двамата заявиха на брифинг днес, че отстраняването на управителя на ДКЦ – 1 от поста по политически причини е недопустимо и е в нарушение на демократичните принципи. Каназирева и Панчев призовават кмета Иван Тотев като мислещ и мъдър човек сам да внесе в Общинския съвет предложение за отмяна на решението, с което д-р Кръстев е освободен от шефската длъжност в общинската поликлиника.

 

Дани Каназирева се присъедини към Меглена Кунева

Източник: Марица вест 01 Юли 2012; 15:18

Дани Каназирева се присъедини към политическия проект на Меглена Кунева, който се учри днес в София. Присъединявам се към Движение България на гражданите, тъй като е време хората със здрав разум да се обединят, наистина загърбвайки личните си планове и пристрастия, мотивира решението си Каназирева.Нещо трябва да се направи, защото от години в ръцете на един човек се концентрира нездравословно за нацията количество власт.

Каназирева и Атака дават завишените такси по Главната на прокуратурата – Тотев им се присмива

Източник: Дарикнюз 19 юни 2012 13:27

Общинските съветници от Съюз за Пловдив и Атака внасят днес сигнали в Окръжна прокуратура-Пловдив и до националния омбудсман Константин Пенчев за завишаването на таксите на преместваемите съоръжения по Главната на Пловдив.

Ръст на общинските наеми убивал бизнеса

Източник: Марица вест 31 Май 2012; 07:15

Увеличението на общинските наеми в центъра, което ще се разглежда на днешната сесия, убива бизнеса, коментира вчера съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева.

Концесионерът на спирките прибирал по 25 000 лева на месец от търговците

Източник: Марица вест 17 Май 2012; 15:53

Солидни пари – по 25 000 лева на месец – е прибирала фирмата „Елиза 1999“ от търговците, които държат под наем павилиони на автобусните спирки. Тези данни оповести на днешната сесия съветничката от съюз за Пловдив Дани Каназирева, позовавайки се на доклад на стопанската дирекция в общината, подготвен през миналия мандат.

И Дани Каназирева скочи срещу паната

Източник: Марица вест 15 Май 2012; 10:32

Подписка срещу заграждането на Античния театър с пана от поликарбонат пуска от утре Дани Каназирева, общинска съветничка от Съюз за Пловдив. На три места ще бъдат поставени маси – пред сградата на общината, до стълбището на „Каменица“ и до Римския стадион, ако градската управа разреши този вид протест, оповести днес Каназирева.

 

Каназирева: Предложението за разваляне на концесията за спирките трябва да се доработи

Източник: Пловдив сега 15.05.2012, 4:14

Концесията на автобусните спирки трябва да бъде прекратенa, но входираното предложение няма да доведе до разваляне на сделката, заяви на пресконференция председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Според нея предложението трябва да се доработи и допълни, за да не бъде ощетена общината.

Каназирева пита кмета до кога безконтролно ще се дават общински имоти за жълти стотинки на фондации и сдружения с неясен произход и цели

Източник: Пловдив сега 10.04.2012, 11:36

Председателят на Съюз за Пловдив – Дани Каназирева внася питане относно отдаването под наем на общински имоти на фондации и сдружения с нестопанска цел. „Това е класическа схема за заобикаляне на конкурса и търга  като юридическа форма за отдаване под наем на общинско имущество. До момента купища общински имоти бяха раздадени за жълти стотинки  на фондации и сдружения”, заяви Каназирева. Голяма част от сдруженията и фондациите са новорегистрирани и остава съмнението, че се регистрират именно с цел да наемат евтин имот от общината.

Каназирева помита проститутките от Централна гара!

Източник: Марица вест 10 Април 2012; 11:58

Крути мерки срещу платената улична любов предлага общинската съветничка и лидер на партия Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Хората от жилищните блокове на бул. „Христо Ботев- и родителите, чиито деца ходят в ЦДГ „Зора“ са се видяли в чудо от безобразията, които 20 години се вършат под терасите и прозорците на техните апартаменти. Време е да се сложи край на проституцията, категорична е Каназирева.

Каназирева: ГЕРБ да не изтърват Гърневски

Източник: Пловдив-онлайн Четвъртък, 29 Март 2012 14:49

Господин Гърневски, управляващите от ГЕРБ трябва да са много внимателни да не ви изтърват, защото виждаме че от мнозинството няма кой да стане и една дума да каже. С тази реплика Дани Каназирева се обърна към лидера на ДСБ и общински съветник от Синята коалиция Спас Гърневски, след като той дръпна емоционална апологична реч в защита на фондация Рома на Антон Карагьозов.

Каназирева: Пари за интеграция се разпределят по партиен принцип

Източник: ПОТВ10:51 / 29.03.2012

Средствата за интеграция в Пловдив се разпределят по чисто партиен принцип, алармира председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Причина за становището е внесеното на днешната сесия предложение от зам.-кмета Стефан Стоянов за промяна на решение, взето на 15.12.2011 г. Става дума за проект „Образование – равен старт“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на стойност 390 000 лева.

Каназирева пита кмета за басейна „Младост”

Източник: Новият Глас 09:44 29.03.2012

Какво е състоянието на плувен басейн „Младост” и има ли някаква опасност за тези, които го ползват? Това е част от питането на председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева към кмета Иван Тотев на днешната сесия на ОбС.

Каназирева се пребори за пазара на „Младежка”

Източник: Пловдив сега 15.03.2012, 3:51

ОбС одобри юридическите доводи на Дани Каназирева и прие предложенията й за разрешаване на сагата с пазара на ул. „Младежка”. „Съюз за Пловдив е за разваляне на концесията, но ви предупреждавам, че както е внесено предложението, ще се стигне до съдебни дела”, заяви Каназирева на сесията на ОбС. След като остана недоволна от отговорите на шефката на дирекцията по общинска собственост Мирослава Сукарева, Каназирева изиска към предложението да бъде вписано, че 30-дневният срок за представяне на инвестиционен план от концесионера в ЕСУТ започва да тече от влизането в сила на решението на ОбС. На второ място, след изтичане на срока, ОбС възлага на кмета на Пловдив да внесе предложение за разваляне на концесията. Третото изискване е, да има доклад от комисията за контрол на концесиите за неизпълнение на концесионните условия. Трите допълнения към предложението на зам.-кмета Димитър Кацарски бяха приети с 33 гласа „за”.

Няма основание за обявяване на нови конкурси в ДКЦ-3 и Медико-техническата лаборатория

Източник: Пловдив сега 15.03.2012, 7:52

Предложенията за обявяване на конкурси за избор на управители на ДКЦ- 3 и „Медико-техническа лаборатория 1 Пловдив”ЕООД са незаконосъбразни, заяви председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. И в двата случая има открита, но незавършена конкурсна процедура. Комисията по избора си е свършила работата, като е предложила проект за решение за определяне на кандидат. И в ДКЦ-3, и в Медико-техническата лаборатория има спечелил кандидат.

Забрана за дарения от фирми, изпълнители на обществени поръчки, иска Съюз за Пловдив

Източник: Пловдив сега 14.03.2012, 3:49

Кметът еднолично да получава дарения само до 20 000 лева, а всичко над тази сума трябва да мине с решение на общинския съвет, категорични са от Съюз за Пловдив. Предложението ще бъде направено на сесията на 15 март от председателката на партията и общинска съветничка Дани Каназирева. С това се атакува готвената промяна в Наредбата на реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, която да даде право на кмета на Пловдив да приема дарения на стойност до 200 000 лева без санкция на общинския съвет.

Каназирева: С пазара на “Младежка” се прави пореден PR

Източник: Пловдив сега 14.03.2012, 11:26

Предложението за пазара на ул. „Младежка” е в нарушение на Закона за концесиите, както и на съответната наредба.„Прекратяването на концесията на пазара на ул. „Младежка” е правилно, но както е внесено предложението, общината само ще си навлече съдебни спорове. Може да се окаже, че вместо да прекратим договора, още 10 години концесионерът ще продължи да събира наеми и ще ползва пазара”, смята Каназирева.

Тотев и Каназирева си кръстосаха дипломите

Източник: Марица вест 01 Март 2012; 15:30

Дипломи си сравняваха на днешната сесия на Общинския съвет кметът Иван Тотев и съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Двамата си кръстосаха шпагите заради предложението на зам.-кмета Александър Държиков общината да приеме като дарение софтуер за SMS паркиране в Синята зона от частната фирма „Иком“ ООД. Офертата беше внесена извънредно и това предизвика съмнения сред опозицията за далавера.

Меглена Кунева поиска прошка от пловдивчани

Източник: Марица вест 26 Февруари 2012; 16:30

Днес е ден за прошка. Не съм направила достатъчно, затова ви казвам – Простете. С тези думи бившият еврокомисар Меглена Кунева и председател на сдружение “България за гражданите” приветства препълнената зала Съединение в Историческия музей.  Тя представи логото на сдружението – дърво, символизиращо корените на българската нация и четирима души от екипа си,  без опит в политиката, които ще са дясната й ръка в Пловдив.

Каназирева: Бюджетът на Тотев е копи пейст от Славчо

Източник: Марица вест  12 Февруари 2012; 19:17

Проектобюджетът на община Пловдив за 2012 година е копи пейст на този на Славчо Атанасов и дори екипът, който го е изготвил, е същият – така Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ коментира финансовата програма на управляващите за годината.

Кметът намести свой човек в Общото събрание на МБАЛ „Пловдив”

Източник: Plovdiv-sega 02.02.2012, 12:24 PM EET

Кметът Иван Тотев намести свой човек в Общото събрание на акционерите на МБАЛ”Пловдив”. Това е доц. Петко Недев, общински съветник от ГЕРБ. Предложението медикът да измести Дани Каназирева направи съветникът от ГЕРБ Димитър Христозов. Рокадата стана с 30 гласа „за”, 3 „против” и 8 „въздържали се”.

Свалиха таксите за гаражите с 1 лев

Източник: dariknews.bg  2 февруари 2012 12:02

Месечната такса за гараж се намалява с 1 лев, решиха на днешното си заседание общинските съветници. Точката, която бе разгледана в извънреден порядък, предизвика доста спорове между вносителя Розалин Петков и съветникът от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева. Според нея таксата е сформирана незаконосъобразно.

Каназирева: Да дадем на една майка същия шанс, както на един затворник

Източник: Plovdiv-sega Сряда, 01.02.2012, 2:15 PM EET

Дискриминационни са предложенията на кмета Иван Тотев, внесени за утрешната сесия, за опрощаване задълженията на двама пловдивчани, смятат общинските съветници от Съюз за Пловдив.Градоначалникът внася решение общинският съвет да отхвърли молбата до президента на майката на 3 деца Живка Ангелова да й бъдат опростени 3 278,24 лв., получени неправомерно като обезщетения за майчинство. В същото време на ОбС се предлага да се опрости задължението на затворника Бедри Смаил в размер на 24 372.58 лв. – глоби и санкции към Национална служба гранична полиция, Окръжен съд-Пловдив и Районен съд–Пловдив.

Парите от пътния данък само за дупки

Източник: Plovdiv-Online Сряда, 25 Януари 2012 10:47

Парите от пътния данък да се харчат целево само за улични ремонти.

Това предложение внася съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева в ОбС, преди да се гледа бюджета за 2012-та.

За миналата година постъпленията от данък МПС в пловдивския бюджет са 9 млн. лева, казва Каназирева, като цитира изявление на ексзам.-кмета Александър Долев.

Каназирева пита плаща ли си общината

Източник: Plovdiv-Online Вторник, 17 Януари 2012 12:13

Съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева внася питане в Общинския съвет на сесията в четвъртък (19.01) за събираемостта на таксите и данъците на община Пловдив.

От това питане трябва да стане ясно колко редовен платец е община Пловдив.

Дали тя е изплатила дължимите за всички структури данъци и такси.

Каназирева предлага обща структура за радостните и траурните обреди

Източник: News.Plovdiv24.bg09:50 / 11.01.2012

Да бъдат слети в едно общо предприятие „Радостни обреди“ и „Траурна дейност“ предлага Дани Каназирева от Съюз за Пловдив. Проектът й, който ще бъде качен за обсъждане на сайта на общината, предвижда наименованието на новото предприятие да е „Обредни дейности“.

Каназирева: ГЕРБ спря предложението на „Съюз за Пловдив“ за такса „смет“

Източник: News.Plovdiv24.bg12:34 / 13.12.2011

„Политически лицемерие“ от страна на управляващите нарече Дани Каназирева спирането от страна на ГЕРБ предложението на „Съюз за Пловдив“ учебните заведения в Пловдив да не плащат такса „смет“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя поясни, че всички партии, които в момента са в местното управление, през последните 4 години са критикували въпросните такси, както и план-сметката за чистотата на града.

Каназирева уличи ГЕРБ в политическо лицемерие по отношение на такса смет

 

Източник: dariknews.bg 13 декември 2011 10:00
В Общински съвет няма предоставен обстоен и подробен анализ на разходите за такса смет, заяви в предаването „Дарик кафе“ лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева. Тя поиска пълна разбивка на разходите по това перо. Общината да даде конкретен отговор на въпроса колко плаща за 1 км. сметоизвозване, както има прозрачност за това колко плаща за 1 км. пробег в градския транспорт. Каназирева определи действията на местната власт като „административен произвол“ и нарече поведението на общинската група на ГЕРБ „политическо лицемерие“.
По-ниска такса смет за бизнеса предлагат от Съюз за Пловдив
Източник: Пловдив сега06.12.2011, 10:28 AM
Каназирева настоява фирмите да плащат максимум 10% повече от гражданите, в момента разликата е 35 пъти. Такса смет за бизнеса да бъде намалена до размера на разходите, които общината прави за чистота, каквото е законовото изискване. Предложението  е на общинския съветник от Съюз за Пловдив Дани Каназиреава и вече е внесено в Общинския съвет.
Каназирева: В ОбС Пловдив се внасят откровено лобистки предложения
Източник: News.Plovdiv24.bg11:06 / 30.11.2011
„В ОбС Пловдив се внасят откровено лобистки предложения за харчене на общински пари, а щатът на администрацията се раздува въпреки всички приказки, че трябва да се икономисва от всичко“, заяви днес председателят на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева,
Каназирева предлага училищата да не плащат такса смет
Източник: Марица Вест, 24 Ноември 2011; 10:52
Предложение училищата да бъдат освободени от плащането на такса смет внесе съветничката от Съюз за Пловдив Дани Каназирева. То визира както държавните, така и общинските училища и трябва да влезе в сила от 1 януари 2012 г. От тази година учебните заведения сами заплащат таксата за битовите отпадъци, което се оказа непосилно за повечето от тях, защото ползват големи сгради с високи данъчни оценки и върху тях се начисляват хиляди левове.
Дани Каназирева: Надявам се казусът „Градски транспорт“ най-после да се разплете
Източник: News.Plovdiv24.bg14:03 / 16.11.2011

ПП „Съюз за Пловдив“ настоява да се сложи край на порочната схема от бюджета да се заплащат пълни субсидии за тролейбусните линии на градския транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предложението за това вече е внесено в Общинския съвет и ще е първото за политическата партия.
„Съюз за Пловдив“ твърдо „за“ Р. Петрова и „против“ П. Кацарова
Източник: News.Plovdiv24.bg13:10 / 16.11.2011

Съюз за Пловдив“ ще подкрепи безрезервно на утрешната сесия на Общинския съвет единствено кандидатурата на Райна Петрова за втори мандат като кмет в район „Централен“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дани Каназирева запази неутралитет!

Източник: Марица Вест, 04 Ноември 2011; 12:54

Дани Каназирева няма да заеме пост нито като зам.-ресорен кмет, нито като кмет на район в Пловдив. Това обяви самата тя в ефира на Дарик. „Съюз за Пловдив“ си оставд като група, която ще подкрепя всичко полезно за града, ще внася предложения, които са в полза на пловдивчани и ще бъде коректив на управлението, подчерта Каназирева.

Каназирева направи труден избор

Източник: News.Plovdiv24.bg13:22 / 30.10.2011

„Изборът беше много труден и сложен, но аз съм човек с позиция и не можех да не гласувам“, заяви председателката на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева, след като упражни правото си на глас в професионалната гимназия по транспорт. Тя изрази надежда, че следващият кмет на Пловдив, който и да е той, ще заложи на експертността и компетентността.

Каназирева: Избирателите на „Съюз за Пловдив“ решават сами в неделя

Източник: News.Plovdiv24.bg14:39 / 26.10.2011

„Избирателите на „Съюз за Пловдив“ ще решават сами за избора си в неделя“, заяви днес председателят на партията и общински съветник в бъдещия ОбС на Пловдив Дани Каназирева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тя беше категорична, че избирателите на „Съюз за Пловдив“ са образовани хора с позиция и даването на указания как да се гласува би било абсурдно и унизително за тях.

Каназирева: Пловдивчани гласуваха срещу статуквото

Източник: News.Plovdiv24.bg21:33 / 23.10.2011

Част от социологическите проучвания сочат, че на трето място в кметския вот е Дани Каназирева, която измества „червения“ кандидат Георги Търновалийски.

Дани Каназирева: Имам волята и характера да отстоявам интересите на Пловдив

Източник:  plovdiv-sega.com 21.10.2011, 4:29 PM

Твърдо вярвам, че най-сетне е време за нашия град, време е за повече експертност и енергия. Това казва в предизборното си обръщение към пловдивчани председателката на Съюз за Пловдив и кандидат за кмет на града Дани Каназирева. По думите й общината се задушава в своите бавни темпове и мудност.

Дани Каназирева: Стига с хленчещи мъже в политиката!

Източник: Марица Вест, 20 Октомври 2011; 16:05

Дани КАНАЗИРЕВА, кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата за общински  съветници от партия “Съюз за Пловдив”.

Време е да гласуваме за личности. Колкото сме  по-активни, толкова по-малко ще тежат купените гласове

– Г-жо Каназирева, как се чувствате три дни преди изборите?

– Не съм спокойна, защото е много важно какъв ще бъде резултатът на тези избори. За мен това е битка на грамотността срещу неграмотността. Когато учредихме Съюз за Пловдив и започнахме кампанията, казах на моите хора, че нямаме финансов ресурс, с какъвто разполагат големите, макар и само на думи, партии и че в листата на общински съветници трябва  да заложим на ум и интелект.

Нека гласуваме, пловдивчани, иначе купените гласове ще определят следващите 4 години!

Източник: News.Plovdiv24.bg , 10:25 , 21.10.2011

 

Кандидатът за кмет и водач на листата общински съветници на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева излезе със специално обръщение към пловдивчани.Plovdiv24.bg публикува целия текст без редакторска намеса:

Искрено се надявам хората да разберат колко е важно да се гласува, независимо за кого, защото иначе продават града ни, продават интересите ни и така определят посоката на развитие на Пловдив. Хора, гласувайте! Изключително важно е, защото иначе рискуваме купените гласове да определят кои ще са хората,които ще вземат решения за нас и децата ни.

Дани Каназирева: Асфалт трябва да замени паважа по улиците

Източник: News.Plovdiv24.bg ,10:36 , 20.10.2011

Поетапната замяна на паветата с асфалт е едно от основните неща, които в „Съюз за Пловдив“ планират за подобряването пътната инфраструктура.

„Много шофьори споделят, че избягват възлови улици и булеварди като „Васил Априлов“, „П. Д. Петков“ и „Даме Груев“ само защото не са асфалтирани. Хората предпочитат да заобикалят, но да не си трошат колите по разместените павета“, разказа кандидатката за кмет Дани Каназирева.

Каназирева: Много пари за неугледни спирки

Източник: www.plovdiv-online.com , 19.10.2011

Община Пловдив е изправена пред светлата перспектива да плаща още и още за спирките и те пак да са в сегашния си крайно неугледен вид.

Причината е в крайно неизгодния договор за изграждането на нови заслони и даването им на концесия, подписан още в предишния мандат.

Тогава е намислена сложната схема общината да възложи изработването на спирките на една фирма, а поддръжката  и стопанисването им да бъде дадено на друга на концесия.

Каназирева поиска одитори да влязат в Онкодиспансера

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:37 , 18.10.2011

Контролът над всички общински здравни заведения трябва да стане много по-строг, а в Онкодиспансера трябва да бъде направен и пълен одит, смятат в „Съюз за Пловдив“. Тази мярка се налага заради лобистките интереси, които управляващите от години прокарват в системата на здравеопазване.

Дани Каназирева: В мое лице пловдивчани ще имат гръб и опора

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:02 , 17.10.2011

– Г-жо Каназирева, в края на кампанията, след толкова много срещи и разговори с пловдивчани, остана ли нещо, което не успяхте да кажете на хората?

– Със сигурност има много неща,които не успях да кажа, и много хора, с които за съжаление не можах да се срещна. А исках да научат, че моят стил е на конкретното говорене, на залагането на проблеми на града, чието решение действително зависи от волята на кмета и от неговия екип. Аз не съм традиционният политик, истината е, че бях предизвикана да участвам в политиката.


Каназирева: 5 дни ще е максималният срок за обработване на преписка в общината

Източник: News.Plovdiv24.bg , 14:03 , 16.10.2011

За максимум 5 дни общината трябва решава и най-сложните казуси на гражданите. Това е категоричната позиция на кандидатката за кмет на Пловдив Дани Каназирева по въпроса със затлачените с години преписки в администрацията. Най-дълго залежават те в отдел „Общинска собственост“, което е огромен проблем за хората. Много от тях не могат да инвестират в имотите си по простата причина, че имат съсобственост с общината и не могат да я прекратят. А това е елементарна юридическа сделка, изтъква Каназирева, която е адвокат по професия и се е сблъсквала с много по-сложни казуси в практиката си.

 

Училищните дворове – „две в едно“, предлага Дани Каназирева

Източник: News.Plovdiv24.bg , 08:53 , 13.10.2011

Две в едно“ е решението, което в „Съюз за Пловдив“ предлагат за запуснатите, буренясали и неподдържани дворове, които са факт в много пловдивски училища. Те трябва да бъдат разделени на две части – първата да е за спортните занимания на децата, а втората да се превърне в игрище, което и другите хора хора от квартала да могат да ползват срещу символична такса. Става дума за училищата,коиторазполагат с големи и на практика неизползваеми дворове, малките площадки за спорт ще си останат само за учениците.

Дани Каназирева: Градски транспорт от рано сутрин до късно вечер

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:12 , 12.10.2011

Градският транспорт трябва отново да започне да се движи от рано сутрин до късно вечер, защото хората се оплакват, че няма с какво да се придвижат, ако са на работа от ранните часове, или пък да се приберат след 21 часа. В това е категорична Дани Каназирева, която ще възстанови нормалното разписание на автобуси и тролейбуси веднага щом стане кмет.

Каназирева: Разрешителните за GSM антени под лупа

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:22 , 11.10.2011

Всички документи за монтаж на антени на мобилните оператори трябва да бъдат проверени преписка по преписка и ако някъде се открият пропуски, разрешителното да се отнема. Това е реалното, което към момента може да се направи за решаването на проблема с монтираните буквално на метри от терасите на хората излъчвателните устройства, смята кандидатката за кмет Дани Каназирева , която е и юрист.

Ясен Петров и Петър Мерков избират Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“

Източник: News.Plovdiv24.bg , 10:40 , 10.10.2011

Още двама изявени пловдивски спортисти – Ясен Петров и Петър Мерков, подкрепят кандидатурата на Дани Каназирева за кмет на Пловдив и ще гласуват и за листата общински съветници на „Съюз за Пловдив“. Пръв преди седмица зад Каназирева и Съюз за Пловдив застана Едуард Ераносян . Сега друга футболна легенда – Ясен Петров , заявява, че избира Дани Каназирева и Съюз за Пловдив, защото преценява идеята за пренасочването на парите от реклама директно към спорта като най-добрата сред огласените предизборни програми.

Каназирева: При всеки дъжд Пловдив заприличва на Венеция

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:59 , 10.10.2011

В Пловдив завали ли дъжд, улиците на града се превръщат в пълноводни реки, въпреки че Общината дава все повече и повече пари за поддръжката им, заяви Дани Каназирева. И добави, че в момента шахтите се почистват срещу сумата от над 600 000 лева.

Каназирева: Край на пясъка срещу снега

Източник: plovdiv-online.com , 05.10.2011

 

Край на посипването на улиците с пясък през зимата, което е сред основните причини за мръсния въздух, възнамеряват да сложат в Съюз за Пловдив.

21 век е и отдавна са измислени всякакви модерни средства за борба с поледиците, докога ще чистим снега като преди 30 години, пита председателката на партията Дани Каназирева.

Тотална забрана за движение и паркиране на коли в Стария град от „Съюз за Пловдив“

Източник: News.Plovdiv24.bg , 08:51 , 04.10.2011

Няма как да привлечем туристи, ако не пазим културното си наследство, убедена е председателката на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.

Пълна и безкомпромисна забрана както за движение, така и за паркиране на автомобили на територията на Стария град предвижда програмата за управление на „Съюз за Пловдив“. Сега на места архитектурният резерват прилича повече на паркинг, отколкото на място, където човек да се разходи и да се възхити на старите къщи и археологическите разкопки.

Едуард Ераносян подкрепя Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“

Източник: News.Plovdiv24.bg , 09:37 , 29.09.2011

Футболната легенда Едуард Ераносян подкрепя Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ и ще гласува за тях на предстоящите местни избори.
„Имам вътрешното убеждение, че това са хората, които ще направят нещо за спорта в Пловдив“, аргументира избора си треньорът, под чието ръководство „Локомотив“  Пловдив стана шампион на страната. Ераносян харесва идеята на „Съюз за Пловдив“ общината да започне сама да стопанисва билбордовете, които в момента преотдава на частни фирми, и спечелените от даването под наем без посредници пари да бъдат инвестирани в спорта.

Общината е длъжна да поддържа междублоковите пространства, убедена е Каназирева

Източник: News.Plovdiv24.bg , 12:21 / 27.09.2011

Буренясалите междублокови пространства, които при валежи потъват в кал, ще бъдат облагородени и превърнати в места за отдих и игра – в градинки с пейки, катерушки и спортни площадки. Това е една от първите задачи, с които Дани Каназирева ще се заеме, ако стане кмет.

Жените и младите хора с реално присъствие в листата на Съюз за Пловдив

Източник: Марица Вест, 21 Септември 2011; 12:25

Жените и младите хора, за чието място в традиционните партии само говорят, са с реално присъствие в листата на в Съюз за Пловдив. 27 от кандидатите за общински съветници на тази партия са жени, мъжете са 24. Хората до 30 години са 16. Листата е пълна, т. е. в нея има общо 51 имена. Водач е председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева, втори е предприемачът Владимир Кисьов, трета – Вихра Ерамян, дългогодишен експерт по образование и помощник-директор на Руската гимназия.

Йордан Кюмюрджиев подкрепя Каназирева за кмет

Източник: News.Plovdiv24.bg , 10:23 , 20.09.2011

Йордан Кюмюрджиев, който допреди 3 години беше лидер на ГЕРБ-Пловдив и все още е член на тази партия, ще гласува за Дани Каназирева на предстоящите кметски избори, а не за партийния кандидат Иван Тотев.

„Познавам Каназирева още от създаването на ГЕРБ и виждам у нея повечето от качествата, необходими на един човек, за да направи нещо по-различно в управлението на Пловдив“, обясни мотивите си за решението си Кюмюрджиев.

КОМЕНТИРАЙ ТРУДНО: В общината не правят разлика между такси и приходи, смята Каназирева

Източник: DARIK NEWS, 19 септември 2011 10:16

Пълна финансова ревизия на смесените дружества, в които община Пловдив участва, ще направи Дани Каназирева, ако спечели изборите. Това стана ясно по време на днешното й гостуване в предаването на Дарик радио „Коментирай трудно“. Ако се наложи, ще предявяваме искове и ще разваляме договори, за да защитим интересите на общината, каза още тя.

Дани Каназирева дари автобус на Кукления театър

Източник: ТЕМПО, 18 Септември 2011 17:08

Кандидат-кметът на Пловдив Дани Каназирева дари днес на Куклен театър- Пловдив автобус,  който ще ползват малките зрители.

„Това е най- хубавото нещо, което досега подаряваме и пожелавам на всички деца в Плодив да му се радват и да се возят с него“, заяви Дани Каназирева при връчването на ключовете на автобуса на директора на кукления театър Виктор Бойчев.

Каназирева спечели: ЦИК отмени решението на ОИК за санкция срещу Съюз за Пловдив

Източник: Марица вест, 15 Септември 2011; 10:25

В Изборния кодекс няма забрана за разпространяване на предизборни материали преди старта на кампанията, в ГЕРБ да четат повече, коментира кандидатката за кмет

Каназирева: Паяците ще изчезнат от улиците и ще минат на дежурство

Източник: News.Plovdiv24.bg , 11:09 / 14.09.2011

Паяците ще изчезнат от улиците и ще минат на дежурство, за да вдигат колите, ако са спрели така, че да създадат реална опасност за движението – на кръстовище, пред болници и т. н. За по-дребните нарушения в паркирането на автомобилите ще се слагат скоби.

Парк „Лаута” – с велоалеи, езеро и детски площадки

Източник: Марица вест, 12 Септември 2011; 10:01

Мостът на панаира трябва да се повдигне, за да минат отдолу булевардите „Марица юг” и „Марица север”. Така ще се облекчи трафикът; Време е за мащабни проекти, стига с предизборно кърпене на дупки

Каназирева: Наказват ме за несъществуващо изборно нарушение

Източник: News.Plovdiv24.bg , 14:18 / 08.09.2011

„Когато са писали новия Изборен кодекс, са пропуснали да включат като нарушение разпространяването на рекламни материали преди старта на официалната предизборна кампания. Предвидено е да се разпространяват такива материали по време на самата кампания, но липсва забрана даден кандидат за кмет или политическа сила да популяризират програмата си например преди този срок“, обясни Каназирева.

Каназирева пренасочва парите от рекламата към спорта

Източник: News.Plovdiv24.bg , 13:30 ,07.09.2011

Общината да отдава директно билбордовете под наем, вместо печалбата да отива в частни фирми, и с постъпленията да се ремонтира спортната база, която е в окаяно състояние. Това предвижда програмата на Съюз за Пловдив.

Каназирева: Атакуват ме с клюки по схемата за компотите и компютрите

Източник: plovdiv24 , 09:13 , 07.09.2011

А някъде не пише ли, че съм човек на Барак Обама или на еврейските тайни служби МОСАД? Всички подобни писания са пълни импровизации, хората в България са свикнали, че всеки е човек на някого и едва ли не не можеш да успееш без протекции. Не приемам това – и като адвокат, и в политиката сама съм постигнала всичко.

Ще намалим всички раздути такси

Източник: Мариза вест, 07 Септември 2011, 08:26

Редуцирането на приходите в бюджета ще се компенсира с оптимизация на разходите – не е сред жизнените потребности на общината да купува билети на чиновниците за Lord of the Dance или да води хора на мач

Дани Каназирева може да спре купуването на гласове в Пловдив

Източник: bgizbori2011.com , 02.09.2011

Дани Каназирева предложи ефективен механизъм за решаване на проблема с купуването на гласове. Тя отправи лесноприложимо предложение към Славчо Атанасов.Кандидат-кметът на „Съюз за Пловдив” предложи на настоящия кмет да изнесе секциите от етническите квартали и по този начин да ограничи купуването на гласове.

Дани Каназирева: Барак Обама, МОСАД и арабски шейхове стоят зад мен

Източник:ТЕМПО,  01 Септември 2011 19:14

Кандидат кметът на Пловдив и лидер на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева заяви днес специално за „Темпо нюз“, че едва ли не Барак Обама, тайните служби на Израел МОСАД и арабски шейхове стоят зад финансирането на кампанията й.

Каназирева: Чиновническото безхаберие в Общината ще остане в историята

Източник: plovdiv24.bg 08:31 / 01.09.2011

„Радикални промени чакат Община Пловдив, ако бъда избрана за кмет на града“, заяви председателят на ПП „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева и кандидат за кмет на града в интервю специално за Plovdiv24.bg. Тя беше категорична, че ще сложи край на чиновническото безхаберие в институцията и то ще остане в историята.

Дани Каназирева: Всяко дете – с право на място в детска градина и ясли

Източник: Марица вест, 29 Август 2011; 11:16

Наслушахме се достатъчно на популистки изказвания за  детските градини. На кмета Славчо Атанасов и компанията, които обичат да галят детски главички и да ходят по детски тържества, ще напомня, че има много проблеми, които съществуват от години.

Пловдив ще привлича инвеститори, когато се въведат ясни правила

Източник: Марица вест, 22 Август 2011; 12:00

Бюрокрацията и мудност в общината отблъскват хора, които искат да влагат пари в града и да разкриват нови работни места

– Г-жа Каназирева, почти четири години сте общински съветник и наблюдавате нещата отблизо. Пловдив примамлив град ли е за инвеститори?

– Освен че съм общински съветник, съм и адвокат, така че имам наблюдения и от гледната точка на частен бизнес. За съжаление, Пловдив със свое уникално стратегическо положение и великолепни исторически и природни дадености се превърна в непривлекателен град. Причините са няколко. Отблъскващо действат бюрократичните пречки пред бизнеса.

Пловдив е несигурен град за бизнеса.

Източник: Марица вест, 22 Август 2011; 09:16

Добра инвестиционна среда се създава от политиците. Когато управата на една държава или община не предлага благоприятни условия за инвестиции, те заобикалят средата, в която се чувстват несигурни. Както виждаме, в последните години нито една голяма европейска компания не е стъпила в Пловдив, за да развива сериозна дейност и съответно да направи големи инвестиции. Пловдив е несигурен град.

Съюз за Асеновград атакува статуквото с кандидат-кмет и листа

Източник:Plovdiv24, 15:14 / 17.08.2011

Документите за регистрация на сдружението вече са внесени в съда, а кандидатите за кмет и съветници ще бъдат издигнати от името на партия „Съюз за Пловдив“ с председател Дани Каназирева. „Подкрепяме изцяло колегите от Съюз за Асеновград, защото са знаещи и можещи хора, които се опълчват на статуквото“, заяви Каназирева.

Каназирева към Славчо: Изнесете секциите от етническите квартали и ще спрете купуването на гласове

Източник: Марица вест , 17 Август 2011; 08:32

Идеята ромите да пускат бюлетини извън гетата вече е тествана от кмета на Кюстендил Петър Паунов

Ликвидирането на чисто ромските секции в етнически квартали като “Столипиново” и “Шекермахала” ще ограничи силно купуването на ромски гласове. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив Дани Каназирева по време на съвместна пресконференция с кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Съюз за Асеновград атакува статуквото с кандидат-кмет и листа

Източник: News.Plovdiv24.bg 15:14 / 17.08.2011

Основната ни задача е да се борим срещу незаконните практики в досегашното управление“, съобщи Марин Ножаров, председател на Управителния съвет на сдружение „Съюз за Асеновград

Източник: Trud.bg 10:33  – 17.08.11

Ново гражданско сдружение “Съюз за Асеновград”, което ще се яви на предстоящите избори на 23 октомври, бе основано във вторник вечерта в най-голямото местно народно читалище “Родолюбие”.
“Подобни граждански сдружения предстоят да бъдат учредени преди местните избори в още 8 общини от Югоизточна България

Каназирева с предложение към Славчо: Изнесете секциите от етническите квартали и ще ограничите купуването на гласове

Източник: News.Plovdiv24.bg, 13:33 ; 16.08.2011

Разговарях със Славчо Атанасов и поисках лична среща с него, за да обсъдим идеята. Тя може да се реализира, стига да има воля да се сложи край на купуването на гласове“, заяви Каназирева. На същото мнение е и кметът на Кюстендил Петър Паунов, който вече е пробвал тази организация при първичните избори на Синята коалиция през т. г. „В някои ромски секции въобще не се гласува, а направо се попълват протоколи. Ако секциите са в други части на града това няма как да стане, няма как и да се събират личните карти на избирателите“, обясни той.
Идеята ромите да пускат бюлетини извън гетата вече е тествана от кмета на Кюстендил Петър Паунов и работи
Ликвидирането на чисто ромските секции в етнически квартали като „Столипиново”  и Шекер махала ще ограничи силно купуването на ромски гласове. Контролът над гласуването на ромите от страна на всевъзможни партийни емисари силно ще се затрудни, ако въпросните избиратели не гласуват в някое училище в „Столипиново”, а примерно в кв. „Каменица”. Така че нов тип определяне на секциите и прекратяването на досегашната практика всеки да гласува на съседната улица може сериозно да удари пазара на гласове, твърди кандидатът за кмет на Пловдив Дани Каназирева.

Дани Каназирева: Паяците в Пловдив са незаконни, ще ги заменим със скоби

Източник: Марица вест, 15 Август 2011; 07:30

Буферни паркинги, зелена вълна и адекватни пътни знаци ще облекчат движението в града

Как бихте решили този вечен проблем на Пловдив?
Ще започна от приемането на  генерален план за движение, който нормативно трябваше да влезе в сила още през 2008 г., и съответно от изграждането на съвременни комплекси за паркиране – многоетажни, подземни и надземни – с буферни зони около централна градска част. Как точно да стане това, ще кажат експертите, които ще разработят цялостната концепция за паркирането

Не може да има ред при липсата на достатъчно паркоместа

Източник: Марица вест, 15 Август 2011; 17:52

Даниела ГАНЕВА, член на Контролния съвет на Съюз за Пловдив

Няма как да има ред в паркирането при липсата на достатъчно паркоместа – дори и да имат желание да не спират по градинките и да не задръстват междублоковите пространства, хората няма къде да оставят колите си, затова и паркират къде ли не. Например при ремонта на бул. “България” трябваше да бъдат изградени паркоместа в района на колелото на панаира

Безсмислени ограничения тормозят хората

Източник: Марица вест, 15 Август 2011; 13:50

Веселин КОЗАРЕВ, организационен секретар на Съюз за Пловдив:,

По повечето големи булеварди има знаци “Паркирането забранено” и оборотът на магазините там е паднал десетократно. Най-странното е, че това са безсмислени ограничения, защото става дума за широки булеварди, където спирането – особено за кратко – не е проблем. Не знам защо общината прави това, след като потърпевшите хора си плащат данъците и таксите и не би трябвало техният бизнес да се спъва.

Владимир Кисьов: На 30 октомври Каназирева е на балотаж

Източник:Plovdiv24, 09:12 / 11.08.2011

– Г-н Кисьов, вие сте човек с успешен бизнес и опит в политиката, защо не се кандидатирахте лично за кмет, а решихте да подкрепите Дани Каназирева?

– Ако човек реши да се кандидатира за кмет, трябва да отдели цялото си свободно време и да се отдаде 100% на обществената дейност. Аз още не съм подтотвен за такова решение, а и видях и усетих, че адвокат Каназирева е готова за тази надпревара. Това означава, че тя ще даде всичко от себе си, цялото си време и енергия и дори ще лиши семейството си от своето присъствие в името на Пловдив, затова я подкрепих.

Учители се жалват за нарушения в Спортното

Източник: Марица вест, 09 Август 2011; 14:07

Директорката Виолета Малева отрича
За нарушения в Спортното училище “Васил Левски” алармира вчера зам.-шефката на партия Съюз за Пловдив и бивша дългогодишна служителка на РИ на МОН Вихра Ерамян. Допълнителните часове на преподавателите, които заместват колеги, не се заплащат. В дипломите има разминавания между вписаните там изучавани предмети и дисциплините, предвидени по учебен план, а учителите често биват обиждани от директорката Виолета Малева. Това твърдят преподавателите Величка Мицина и Тинка Балабанова в сигнала до министерствата на образованието и на спорта, а също така до РИ на МОН. Жалбата беше оповестена вчера на пресконференция в офиса на Съюз за Пловдив. Самите учителки са обещали да дойдат на брифинга, но в последния момент се отказали. “Явно в това училище има страх. Аз обаче разполагам с документи и твърдя, че единственият отговор, който те са получили от РИ на МОН, е пълен с грешки и несъответствия”, заяви Вихра Ерамян

Батаклиев ще плаща неустойки на Агенцията по приватизация

ПЛОВДИВ, Марица вест, 26 Юли 2011; 14:38

И втората съдебна инстанция потвърди позицията на Каназирева, че приватизаторът е ощетил общината с вдигането на капитала, без да я компенсира с акции

Приватизаторът на „Градски транспорт“ и общински съветник от БСП Ангел Батаклиев дължи неустойка на Агенцията по приватизация заради вдигането на капитала на дружеството, с което стопи дела на общината  от 33% до 2.85 на сто, без да я компенсира с акции. И втората съдебна инстанция – Апелативен съд – Пловдив, потвърди позицията на Дани Каназирева, че след вдигането на капитала Батаклиев е трябвало да предаде на общината акции в залог.  Това обаче не беше направено и Каназирева настоя Агенцията по приватизация да заведе дело. Цялата неустойка е в размер на 1 113 767 лв., но за да не се плащат високите държавни такси, беше внесен частичен иск за 50 001 лв.  „Агенцията по приватизация веднага трябва да поиска изпълнителен лист и да си вземе тези 50 000 лв. и тъй като искът е доказан по основание, да заведе ново дело за цялата сума от над 1 млн. лв.“, заяви Дани Каназирева.

Изложба на западнал град под прозорците на кмета

Източник: Марица вест, 9 Юли 2011; 10:11

Съюз за Пловдив показа „Другият Пловдив“ в 21 снимки

Независимата общинска съветничка и кандидат за кмет Дани Каназирева отново хвърли ръкавица на управляващите в Пловдив, този път с 21 снимки. Необичайната фотоизложба „Другият Пловдив“ се появи вчера точно под прозорците на голямата община и стана една от атракциите край шадравана.


Радослав Кошински: Вместо да се замеряме със снимки, по-добре да работим за града си

Източник:  Марица вест, 18 Юли 2011; 15:13

По повод изложбата „Другият наш Пловдив“, организирана от Дани Каназирева, където е поместен фотос с пълни съдове за смет и разпилени отпадъци, управителят на ОП „Чистота“ Радослав Кошински реагира остро: „Такъв проблем отдавна не стои пред пловдивчани, защото съдовете за смет в нашия град се изпразват и почистват всяка сутрин.

Съюз за Пловдив четвърти с документи в ЦИК

Източник:  Марица вест, 25 Юли 2011; 14:07

Съюз за Пловдив е четвъртата по ред партия, внесла документи за участие в местните избори в първия ден за регистрация в Централната избирателна комисия. Преди оглавяваната от Дани Каназирева организация бяха само ГЕРБ, които бяха изпратили дежурни на пост още от четвъртък, Българският демократичен форум и „Обединена социалдемокрация“. След Съюз за Пловдив документи подаде ВМРО-НИЕ“. „ВМРО-НИЕ да свикват да са след нас“, коментира подредбата организационният секретар на Съюз за Пловдив Евелин Парасков.

Дани Каназирева: Общината закъснява фатално с ремонти на Гребния канал

Източник:  Марица вест, 22 Юли 2011; 12:07

Общинската съветничка и кандидат за кмет от Съюз за Пловдив Дани Каназирева остро разкритикува вчера градоначалника Славчо Атанасов за това, че общината закъснява фатално с ремонтите на Гребния канал. До старта на европейското първенство по гребане остават по-малко от два месеца, а ремонтните дейности на финалния комплекс изобщо не са започнали. Нещо повече – обществената поръчка е прекратена, алармира адвокат Каназирева.
Тя се притеснява, че Гребната база може да си остане неремонтирана и да посрещне състезателите в сегашния лош вид. Каназирева апелира кметът Славчо Атанасов да вземе спешни мерки, тъй като нова процедура за обществена поръчка дори не е обявена. „Вечният български страх да не се изложим пред чужденците е на път да се сбъдне.

Съюз за Пловдив представя „Другият Пловдив“

Източник:  Марица вест, 18 Юли 2011; 13:48

Дете, седнало на железата на отдавна счупена пейка, кон, който си пасе на воля в двора на училище,  и изоставена къща, която  е реално бунище и се намирана 200 метра от Новотела, са само част от снимките в изложба, подредена пред община Пловдив. Тя е под мотото „Съюз за Пловдив представя „Другият Пловдив“ и съдържа кадри, които ясно показват, че градът има и друго – доста грозно – лице. „Решихме да покажем това лице на Пловдив, когато наскоро ВМРО-НИЕ организира изложба за умиращите села в България.

Спортни клубове против покупката на билети с пари от бюджета

Източник:  Марица вест, 14 Юли 2011; 11:52

Недоволството им е формулирано в специална декларация до Общинския съвет, прочетена от Дани Каназирева, към която спортистите се обърнаха за съдействие. „Протестираме срещу предизборното купуване на гласове, маскирано като покупка на билети за футболни и баскетболни мачове със средства от общинския бюджет. Възмущаваме се от опита този евтин популистки ход да се представи като мисъл за спорта и да се внуши, че „спортът като феномен не е оставен на произвола и на недостатъчната грижа на местната власт“,

Дани Каназирева: Общината да махне незаконните знаци

Източник:  Марица вест, 13 Юли 2011; 09:26

Тя предупреди, че ако градската управа не удовлетвори искането на протестиращите, ще сезира прокуратурата, както и Административен съд.
Тая дъвка сме я дъвчили, реагира ресорният зам.-кмет Георги Титюков по повод на липсващия генерален план. Това, че го няма, означава ли, че животът на една община трябва да спре, възмути се Титюков и увери, че обществената поръчка за изготвянето на плана ще бъде обявена до края на юли.

Каназирева се захвана с незаконните знаци

Източник:  Марица вест, 12 Юли 2011; 10:36

Липсата на генерален план прави незаконни всички знаци, монтирани след 2008 г. С решение от април 2008-а Общинският съвет е задължил кмета Славчо Атанасов да възложи изготвянето на такъв план, 3 години по-късно обаче документът още не е готов, а това означава, че община Пловдив няма право да поставя вертикална и хоризонтална пътна маркировка.

Владимир Кисьов: Каназирева е знаещ, можещ и отговорен човек с харизма

Източник:  Марица вест, 08 Август 2011; 13:10

Г-н Кисьов, защо според вас точно Дани Каназирева трябва да стане кмет на Пловдив?
Защото тя е един модерен и нестандартен политик, човек, който излъчва увереност и лична отговорност и застава зад думите и делата си със собственото си име. Човек, който за четирите години в Общинския съвет показа, че знае какви са проблемите на града, как да ги формулира, как да направи искания до общинската администрация, а и има ясна и съвременна визия за развитието на Пловдив във всички негови аспекти – като започнем от река Марица, и стигнем до социалните дейности

Дани Каназирева: Пловдив се превръща в дълбока провинция и има нужда от промяна

Източник:  Марица вест, 10 Юли 2011; 19:48

Дупките си стоят, автобусни спирки и разписания няма, дори и в центъра има улици, които тънат в мрак. Компетентен, можещ и енергичен екип може да обърне посоката на развитието на града

Дани Каназирева: Пловдив се нуждае от кмет, който няма да прави компромиси с интересите на града – И

www.focus-news.net08 юли 2011 | 16:45 | Агенция „Фокус“

Според Каназирева, новият кмет на Пловдив трябва да отстоява позициите на града. „Пловдив е в застой и няма сфера, която през последните 4 години да се е развила. Не са предприети никакви мерки. Мога да говоря и за паметниците на културата в Стария град – миналата година само 50 000 лева бяха дадени и то само за 9 къщи”, каза Каназирева. Тя посочи, че е била приета наредба, която противоречи на Закона за културното наследство. „Така че освен приказки, трябва да има и можене. Смятам, че да се препише законът е най-елементарното, което могат да направят управляващите в Пловдив”, коментира кандидатът за кмет.

Владимир Кисьов: На 30 октомври Каназирева е на балотаж

Източник: News.Plovdiv24.bg 09:12 / 11.08.2011

Какво според вас ще стане на 23 октомври?

– На 23 октомври Съюз за Пловдив ще се представи повече от достойно с листата си за общински съветници, защото програмата, която скоро ще представим, е конкретна и ясна. Не мога да кажа какво ще стане с Каназирева на 23 октомври, но на 30-и тя ще бъде на балотаж. Сигурен съм!

Дани Каназирева: Не бих взела Славчо и Тотев в екипа си

Източник: News.Plovdiv24.bg     14:40 / 07.07.2011

Би било малко самонадеяно към настоящия момент да определям постове и хора за тях. Мога да кажа обаче, че ще направя знаещ, можещ и енергичен екип, който да обърне посоката на развитие на Пловдив, защото сега за съжаление градът ни запада. При сформирането на този екип няма да залагам на чистата партийна принадлежност, ще търся компетентни хора и няма да правя компромиси, както не съм правила и досега. Ще спомена обаче едно име – Вихра Ерамян. Тя е доказан експерт в областта на образованието, човек, на когото бих могла да се доверя като заместник-кмет по образование, както и тя ми се довери.

Дани Каназирева: Не бих взела Славчо и Тотев в екипа си

Източник:  tempo-bg.com, 07 Юли 2011 13:18

Нито едно име сред претендентите за кмет не ме е впечатлило досега, но считам управляващите общината и държавата за основни опоненти, заяви председателката на „Съюз за Пловдив“ и кандидат за кмет Дани Каназиревa. Ето и цялото интервю с нея:

– Г-жо Каназирева, вярвате ли, че една жена само на 32 години може да стане кмет на Пловдив?

– Вярвам, разбира се, ако не вярвах, нямаше да се кандидатирам.

Владо Кисьов напуска ССД и Амстердам

Източник: PLOVDIV-ONLINE, юли 05, 2011

 

Общинският съветник Владимир Кисьов /ССД/ напуска партията си и група Амстердам в Общинския съвет.
Кисьов застава твърдо зад политиката на председателката на Съюз за Пловдив Дани Каназирева, която подкрепя от самото начало.
Въпрос на формалност е Владимир Кисьов, който е част от нашия екип, да стане член на партията, обяви Каназирева.
Тя бе категорична, че бизнесменът ще бъде в листата на Съюз на Пловдив, но не пожела да уточни на кое място.

Дани Каназирева: Решението ми да се кандидатирам за кмет на Пловдив не е емоционално

Източник: TEMPO News 05 Юли 2011 12:10

Решението ми да се кандидатирам за кмет на Пловдив не е емоционално. Това заяви лидерката на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева на съвместна пресконференция с общинския съветник и представител на бизнеса в Пловдив Владимир Кисьов, който застана твърдо зад нейната кандидатура,

Владимир Кисьов напусна ССД, мнозинството се разпадна – Вестник „Марица“

Източник: Марица вест , 05 Юли 2011; 14:21

Владимир Кисьов напусна ССД и т. нар. малка група в Общинския съвет, с което тя престава да съществува, защото съветниците в нея остават петима,  а по правилник за група са нужни минимум шестима. С това на практика се разпада и управляващото мнозинство, което вече не може да разчита на твърди 26 гласа. Кисьов се разделя с партията, в която членува от  8 години, несъгласен с решението ССД да подкрепи

Издигнаха Дани Каназирева за кмет, 5000 души я аплодираха

Източник: Марица вест , 04 Юли 2011; 09:20

Каназирева стоеше кротко зад сцената и се забавляваше на шоуто заедно с публиката, за да не є се натрапва.
Тя излезе пред прожекторите едва след като я номинираха за кмет. Пред хилядите останали след концерта на официалната част, въпреки че се застуди, своето предложение направи Ивана Папазова. Аз съм пловдивчанка и имам честта първа да кажа, че подкрепям Дани Каназирева, защото е принципна, пряма, директна, целеустремена и с нова визия за Пловдив – най-сетне!, каза актрисата. „Дааа!“, реагира мощно публиката.

Каназирева пое към кметския пост с повече фенове от Ищар

Източник: PLOVDIV-ONLINE ,02 Юли 2011;

Над 5000 събра на Античния концертът, на който бе издигната кандидатурата й

Меглена Кунева пожела успех на председателката на Съюз за Пловдив

Благодаря ви, реших да се кандидатирам за кмет на Пловдив, защото не съм съгласна нашият град, най-красивият в България, да е на тринайсто място по икономическо развитие в страната.

Не съм съгласна с чиновническото отношение, което унижава хората и потиска всяка инициатива на бизнеса.

Не съм съгласна с прогресиращата разруха, която превръща Стария град в пусто място.

Не съм съгласна с многократно завишените такси, с които властта рекетира пловдивчани.

Не съм съгласна с разпадащите се стадиони и липсата на елементарни условия за спорт за нас и децата ни.

Не съм съгласна с дупките, които не са просто проблем на улиците, а символ на едно цяло управление, заседнало в една голяма дупка, заяви Каназирева и хилядите пловдивчани на Античния театър я аплодираха.

Дани Каназирева: Меглена Кунева е цивилизованият избор

Източник: TEMPO News, 28 Юни 2011 19:07

-Смятам, че г-жа Меглена Кунева е един цивилизован избор. Тя би представлявала достойно България по света. Призната е в Европа като личност, балансирана и спокойна. Цялостното й поведение е антипод на агресията и страха, които излъчват управляващите в момента.

Управляващите надуват пореден предизборен балон със стадион „Пловдив“ – Вестник „Марица“

Източник:Марица вест, 30 Юни 2011; 12:03

Това, което напоследък се случва около стадион „Пловдив“, е груба предизборна агитация. И от страна на общината, и от страна на държавата прозира липса на компетентност и неумението да се реши проблем. Ако кметът Славчо Атанасов и неговият ресорен заместник Георги Титюков са такива радетели на спорта и толкова много се вълнуват за съдбата на стадиона, както  постоянно ни внушават,

Дани Каназирева: Театралният спор, разиграл се за стадион „Пловдив“, е груба предизборна агитация

Източник: sport.plovdiv24.bg     10:25 / 29.06.2011

Пловдивчани трябва да знаят, че от тази среща нищо няма да се случи и веднага ще ви кажа защо: в целият диалог, който беше умишлено проведен в публичното пространство и то, малко преди изборите, липсва познание, липсва можене, липсва концепция, както и разбиране на реалната ситуация със статута на стадион  „Пловдив“.

Управляващите надуват пореден предизборен балон със стадион „Пловдив“

Източник: Марица вест, 30 Юни 2011; 12:03

Експертизата за техническото му състояние трябваше да бъде направена отдавна, а не три месеца преди края на мандата Ако кметът Славчо Атанасов и неговият ресорен заместник Георги Титюков са такива радетели на спорта и толкова много се вълнуват за съдбата на стадиона, както  постоянно ни внушават,отдавна трябваше да изготвят експертиза за техническото му състояние, количествено – стойностната сметка за довършването и ремонт и начини за финансиране

Дани Каназирева е кошмарът на Димитър Христолов

Източник: TEMPO News ,28 Юни 2011 16:31

-Със силата на закона! Успях да осъдя г-н Христолов за дължимата сума от около 150 000 лева. Наложих запор на движими вещи в  притежавания от него завод „Авиотехника“ възбрана 40 декара земя под него.  Влязох в завода с полиция и съдия изпълнител. Никога няма да забравя как секретарката на г-н Христолов му се обади с думите „Всичко описаха и ксерокса дори ми описаха!“.

Окончателно спряха строежа на автомивката в „Тракия”

Източник: Darik News, 21 юни 2011 13:49

Заповед за тотално спиране на строежа на спорната автомивка до блок 96 в район „Тракия“ ще издаде до края на деня кметът Славчо Атанасов. Това стана ясно, след заседанието на 11-членната комисия, която трябваше да реши законен или не е строежът. По думите на Атанасов с 9 на 2 гласа е решено, че автомивката не е обект на концесията, по която се строи и следователно трябва да бъде спряна.

Автомивката в „Тракия“ отива на прокурор

Източник: Марица вест, 21 Юни 2011; 15:32

Скандално нашумялата автомивка в „Тракия“ ще се разследва от прокуратурата. Сигналът ще бъде внесен от общинската съветничка адвокат Дани Каназирева в случай, ако на днешното заседание в общината автомивката ще бъде призната за законна.

На пловдивчани им е омръзнало да слушат мрънкане и голи обещания – Вестник „Марица“

Източник: Марица вест, 20 Юни 2011; 11:36

Десетки пъти по-малки общини са усвоили много повече средства по европроекти, отколкото Пловдив. Това също говори за липса на капацитет. За да компенсира недостиг на пари, местната власт упражнява рекет с необосновано високите такси спрямо бизнеса и граждани. Тяхното определяне е неправилно. На този фон изглежда комичен опитът на управляващите да заиграват предизборно с пловдивчани.

Каназирева: Борисов да не се прави на благодетел, 2-та млн. лв. за спортните обекти са пари на Пловд

Източник: Plovdiv24 09:34 / 17.06.2011

„Грозно и цинично е гласуваните от кабинета средства да се представят едва ли не като подаяние, пловдивчани не са просяци, това са техни пари и цената им е 100 хил. тона бали на сметището на Пловдив“, коментира Каназирева. Тя определи решението на Министреския съвет като див предизборен популизъм, защото става дума за формален акт

Каназирева: Балонът „Батаклиев“ се спука

Източник:  Марица вест, 15 Юни 2011; 10:56

Пловдив на път да остане без автобусите на „Градски транспорт“, тъй като кредитори от всички страни притискат Батаклиев за над 8 млн. лв. и искат запор върху компенсациите от общината

ДАНИ КАНАЗИРЕВА – “УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ Е ПЪЛЕН ХАОС!”

Източник: Filibe.com – НАБЛЮДАТЕЛ

Как ще коментирате управлението на ГЕРБ до момента
Апатията е пълна, разочарованието на хората е огромно.Управлението на ГЕРБ е пълен хаос, има липса на всякаква визия, липса на доверие, експертността е на последно място.Провеждат се конкурси до дупка, за да бъде назначен партийно верния човек, независимо какви качества притежава той.Винаги съм твърдяла, че човекът прави постта, а не обратното.Това създава страх от нестабилност в инвеститорите, защото като адвокат работя с много чуждестранни компании, които имат някакъв досег до администрацията в България и в Пловдив.Страхът и несигурността у хората са огромни.

Вихра Ерамян, зам.-председател на Съюз за Пловдив: Образованието не е магистрала, затова не приоритет за ГЕРБ

Източник:  Марица вест, 02 Юни 2011; 21:47

Всъщност реформа в образованието няма, защото няма нищо ново след коренните промени в тази сфера, направени от предишния просветен министър Даниел Вълчев. Дори има отстъпление от извоюваните позиции в предходните години, едно връщане назад.
Дайте някакви примери.
Добър пример е липсата на нов Закон за средното образование. Този закон се чака от всички училища, защото известните до момента два проекта променят изцяло структурата на системата и съществуващите отдавна неясноти карат хората да живеят в напрежение. За основните училища например проблем е какво ще стане, ако се реши децата да завършват основно образование след седми клас. Ясно е, че това би довело до съкращаване на учители, затова и преподаватели, и директори са в напрегнато очакване.

Дани Каназирева си закупи благотворително боксови ръкавици

Източник: Plovdiv24 16:04 / 01.06.2011

Каназирева се е сдобила с трофеите от известното от близкото минало телевизионно предаване, срещу сумата от 360 лв. на благотворителния търг, който беше проведен вчера в сградата на ОбС Пловдив.

Незаконна автомивка изправи на нокти цял квартал

Източник: Пловдив сега, 01.06.2011, 12:46 pm EEST

„Концесията е за спортна дейност и автомивката се строи в грубо нарушение на договора. Внасям сигнал до кмета Славчо Атанасов и ако той не реагира, ще сезирам прокуратата”, заяви председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева, след като недоволните жители на квартала се обърнаха към нея. Те вече са събрали и подписка, подкрепена от 140 души от най-потърпевшия блок – с номер 96.

Детски празници в „Тракия” и „Коматево” организира Съюз за Пловдив

Източник:TEMPO News,  27 Май 2011 11:21

Детски празници с много игри и музика организира Съюз за Пловдив в „Тракия” и „Коматево” тази събота и неделя. Актьори от Кукления театър, облечени като клоуни, ще помагат на децата, докато се състезават в различни умения и танцуват. Празникът в „Тракия” ще бъде до паметинка на хан Крум с начален час 18 утре – на 28 май. Малчуганите от „Коматево” и техните родители са поканени в градинката до читалището в неделя на 29 май от 17

Източник: News.Plovdiv24.bg 09:29 / 27.05.2011

Задължителна работа след дипломиране при тази безработица? Това е абсурд! Идеята е прийом от Живково време, от всяко действие на правителството лъха носталгия по времето отпреди 1989 г.“, казва Евелин Парасков, организационен секретар на Съюз за Пловдив.

Източник:  Марица вест, 16 Май 2011; 16:05

Не сделката за „Увеселителен парк“, а кметският екип е за прокуратурата за безстопанственост, защото  ги предупредих, че общината губи 140 дка още 7 месеца, а никой не направи нищо. Това заяви Дани Каназирева по повод днешните закани на зам.-кмета Александър Долев да сезира Главна прокуратура за сделката, при която през 20002 г. община Пловдив апортира 140 дка зад Братската могила за създаването на пловдивски Дисниленд.

Тромава и некадърна администрация обезверява хората

Източник:  Марица вест, 16 Май 2011; 12:44

Време е за смяна на модела: управляващите да изпълняват волята на пловдивчани, а не обратно
Вие какво предлагате като алтернатива?

Да имаме електронна община с бързи административни услуги, да се търси отговорност и да се налагат санкции на тези, които бавят решаването на един или друг въпрос. Защо една преписка събира прах в нечие чекмедже? Има две причини – или некадърност, или някой чака да му бъде платено, за да я придвижи.

Дани Каназирева: Ще водя битката срещу незаконните такси до край

Източник: Пловдив 24 вест, 05 Май 2011; 12:34
Г-жо Каназирева, обявихте на протеста срещу незаконните такси в неделя, че завеждате дело за отмяната им. Има ли случай досега общински съветник да съди общината?
Не, но аз няма да водя делото като общински съветник, а като адвокат на хора, които имат правен интерес да обжалват таксите. По-важното е, че протестът доказа нещо, което заявих преди седмица – Пловдив няма кмет.

Дани Каназирева, Илко Илиев, Тодор Кръстев в пряк дебат!

Източник: Видео Архив ТВ7 Предаване „Пряка Демокрация“, 05 Май 2011; 17:45
Гости в студиото на „Пряка Демокрация“ на живо от Пловдив са Дани Каназирева, общински съветник и лидер на ПП „Съюз за Пловдив“, Тодор Кръстев, общински съветник от БСП, Илко Илиев, председател на Общински съвет от „ВМРО-НИЕ“.
Заедно потърсихме отговор на въпросите:
1. Ще бъде ли спасен от разруха Старият град в Пловдив?
2. Столипиново – град в града, държава в държавата – докога?
3. И още – Спешна помощ за

Каназирева: Тръгвам да чистя и каня Филипова с мен!

Източник:  Марица вест, 03 Май 2011; 13:38
„Тръгвам да чистя листовки и каня Ина Филипова да дойде с мен, защото има плакати с нейния лик, които чакат да бъдат премахнати, и то от 4 години“, заяви Дани Каназирева.

Вкарват в съда таксите в Пловдив

Източник: Труд вест,01 Май 2011; 20:54

Искане за отмяна на високите такси за смет, гаражи, павилиони, тротарно право и др. в Пловдив ще внесат в съда юристите на партия „Съюз за Пловдив“.

Над 400 коли на протест срещу незаконните такси в Пловдив

Източник: Марица вест, 01 Май 2011; 14:05

„Това  е най-големият местен протест,  организиран досега, благодаря ви, че доказахте, че пловдивчани не сме революционери само на маса и пред телевизора“, заяви председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева.
Войната на гаражите/видео/
Източник: ПОТВ вест, 01 Май 2011; 16:41
Над 400 автомобила се бяха събрали днес пред офиса на „Съюз за Пловдив“ , за да протестират срещу незаконните такси в Пловдив.
Дани Каназирева: Пловдив няма кмет, Славчо не знае кой и къде какви пари събира от хората
Източник: Марица вест, 28 Април 2011; 12:36
Драстични разлики в разходите, калкулирани в таксите, показват справки от шестте района, данните на общината пък са от седми – съвсем различен – вид

Дани Каназирева: Лобират в ущърб на граждани

Източник:Марица вест, 15 Април 2011; 16:57

Каназирева се закани да обжалва пред съда и областния управител текста за маршрутните таксита

9000 цветенца за Цветница от Съюз за Пловдив

Източник: Марица вест, 15 Април 2011; 10:21

Близо 9000 ръчно изработени цветенца от хартия с пожелания ще бъдат раздадени от Съюз за Пловдив за Цветница. Зад тази акция стоят 8 дни работа на 7 момичета, които от сутрин до вечер изработваха цветята от разноцветни листове.

Каназирева: Пловдивчани ще могат да си върнат надвзетите суми от таксата за гаражите!

Източник: 09 Април 2011; 19:28

„При едно съдебно решение, че таксата е надписана, всеки, който пази своите бележки, ще има право да заведе дело за връщане на надвзетите суми!“, това заяви в предаването на БНТ-Пловдив „Местно време“ председателят на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.

Скандал: Каназирева обвини общината – не плащала навреме на гърците за Синдикалния дом

Източник: 07 Април 2011; 14:46

Кметът: Те се кръстиха, че ще завършат ремонта до 24 май
Нов скандал се разпали около ремонта на Градския дом на културата, известен повече като Синдикален. Независимата общинска съветничка Дани Каназирева, която е и адвокат на гръцката фирма – изпълнител „Актор“ обвини кмета Славчо Атанасов в наглост.

Двойно по-ниска такса за гаражите предлага Каназирева

Източник: Пловдив сега, 06.04.2011 8:57

Ще последва искане за намаляване и на други раздути такси, събирани от общината

Дани Каназирева: С таксите от гаражите плащаме заплатите на 332 чиновници

Източник: Марица вест, 29 Март 2011; 13:11

С таксите от гаражите се плащат заплатите на 332-ма служители и половина, осигуряват им материали, вода, горива и енергия и дори ги обличат.

Дани Каназирева настоява кметът да съди Ангел Батаклиев (Обзор)

Източник: Марица вест, 24 Март 2011; 21:26

Общинската съветничка и лидер на партиs „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева настоява кметът Славчо Атанасов да започне съдебен процес срещу купувача на „Градски транспорт“ – фирма „Транс сити“ на Ангел Батаклиев.

Пловдив загуби за балите пред тричленен състав на ВАС

Източник: Пловдив сега, 22.03.2011 11:20

Това е политическа поръчка, решението не е окончателно, нека изчакаме произнасянето на втора инстанция, коментира Дани Каназирева, един от адвокатите по делото

Последни новини

„Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. „Даме Груев“ и разширение на бул. „Марица“ – север

„Съюз за Пловдив“ не подкрепи увеличението на такса смет

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“: Дебатът за заема тепърва започва Настояваме да се изготви доклад преди да се даде мандат за преговори с Европейската инвестиционна банка

Съгласен съм за обработка на лични данни на основание чл. 6 "а" от Регламент 2016/679